O Σαμαράς δεν είχε άλλη επιλογή, λένε οι FT για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Την απόφαση του πρωθυπουργού να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ σχολιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, χαρακτηρίζοντάς την «εντυπωσιακή», αλλά όχι «λανθασμένη».

«Είναι αλήθεια ότι ο τρόπος με τον οποίο επέβαλε την απόφαση ο πρωθυπουργός, ήταν εντυπωσιακός. Παρέκαμψε τη Βουλή, χρησιμοποιώντας πράξη νομοθετικού περιεχομένου» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί ότι ο Αντώνης Σαμαράς «κλείνει τις φωνές» που τον επικρίνουν, είναι λανθασμένοι.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή» σύμφωνα πάντα με τους Financial Times: «έπρεπε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ όπου ήταν δύσκολο να απολυθούν οι εργαζόμενοι, γιατί προστατεύονταν υπερβολικά, ενώ τα σωματεία ολιγωρούσαν με το σχέδιο αναδιοργάνωσης, μην αφήνοντας στην κυβέρνηση άλλη λύση παρά το λουκέτο στη γηραιά ραδιοτηλεόραση.»

Πάντως, η εφημερίδα δεν βλέπει με ιδιαίτερη αισιοδοξία το άμεσο μέλλον της Ελλάδας, καθώς η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί επιπλέον 4% το 2013 και οι ελπίδες για ανάκαμψη έχουν περιοριστεί.

Newsroom ΔΟΛ