Κάποιοι δεν βλέπουν…

Ι. Κάποιοι δεν βλέπουν…

Κάποιοι, στην άλλη άκρη,  δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να βλέπουν… Ποιός τους φταίει;

Το κακό είναι πως επειδή έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι τρώνε κατά βούληση ή κατά …βουλιμία!

ΡΗΡ

Χ.Μ.

ΙΙ. Γιατί;

Βλέπουμε τα μηνύματα των αναγνωστών μας, αλλά και των ομογενειακών οργανώσεων,  που δημοσιεύουμε (ΟΛΑ!) στην ΡΗΡ, σχετικά με την ΕΡΤ.

Παρατηρούμαι ότι αυτά έχουν ένα κοινό μοτίβο: Η Ομογένεια δεν θέλει να κλείσει η ΕΡΤ.

Αλλά τι λέει η κυβέρνηση; Ότι κλείνει οριστικά την ΕΡΤ; Ότι κλείνει την Δορυφορική και αφήνει χωρίς ενημέρωση και επαφή με την πατρίδα τους Ομογενείς μας;

Ή λέει ότι θα την ανοίξει άμεσα πάλι, με νέο, όμως, νομοθετικό πλαίσιο, με το χρειαζούμενο (και όχι βολεμένο) προσωπικό και την απαραίτητη  (όχι επιλεκτική κάθε φορά) αντικειμενικότητα και πολυφωνία;

Αλλά λέει και ότι θα προχωρήσει η νέα ΕΡΤ στις απαιτούμενες εκπομπές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του Απόδημου Ελληνισμού. Γιατί κι αυτό προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου που ήδη δημοσιεύθηκε για την νέα ΕΡΤ, την ΝΕΡΙΤ…

Δώστε σημασία στο γράμμα “Ι” του τίτλου. Σας αφορά…

ΡΗΡ

Χ.Μ.

IΙΙ. Αν…

Αν το θέμα είναι να μην χάσουν τη δουλειά τους 2.600 περίπου εργαζόμενοι, αυτό ναι. Το καταλαβαίνουμε, και συμπάσχουμε. Και τον αγώνα τους (έστω και …πειρατικό) τον αντιλαμβανόμαστε. Αλλά μόνον αυτό. Να το πουν καθαρά: Αγωνιζόμαστε για τις καρέκλες μας. Για το ψωμί μας (ή το παντεσπάνι ορισμένοι).

Όλα τα άλλα βαρύγδουπα, περί κυβερνητικής απόπειρας φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, περί χούντας που …συνεχίζεται  και περί δημοκρατικών ευαισθησιών, μπορούσαν να λείπουν. Πολλά έχει πάθη τούτος ο τόπος από πληθώρα υπερ-πατριώτων.

Αλλά, αν το θέμα είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος του δημόσιου τομέα (σιγά που γνοιάστηκαν για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό που απολύονται καθημερινά!) τότε πρέπει Τσίπρας, Βενιζέλος, Κουβέλης και όλοι οι συνδικαλιστές που σήμερα είναι στο δρόμο, να το πουν ευθαρσώς.

Για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κυρίως: Για να πάνε στην Ευρώπη να το καταστήσουν αυτό γνωστό σε όλους.

Και να μας αφήσουν ήσυχους!..

ΡΗΡ

Χ.Μ.

IV.Κύριε Πρόεδρε, πώς κι έτσι;

Πριν από δύο ημέρες, την Τετάρτη συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Εκεί, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Παπούλια, με αφορμή όσα έγιναν στην ΕΡΤ, “να μη μετατραπεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σε κλητήρα που θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων”.

H απάντηση του Προέδρου ήταν ότι οι δυνατότητες παρέμβασής του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα και δεν έχει δικαίωμα να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα.

Σήμερα ο κ. Παπούλιας προχώρησε σε παρέμβαση. “Η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ -είπε- πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό, με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία”.

Το ερώτημα είναι το εξής: Εχετε κύριε Πρόεδρε δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης ή εμφανίζεστε έπειτα από τρεις ημέρες έντονων λαϊκών και πολιτικών αντιδράσεων για συγκεκριμένο λόγο;

Newpost.gr

Χ.Σ.