Επιμένει στο black out στην ενημέρωση η ΕΣΗΕΑ – Απόφαση για συνέχιση της απεργίας με οριακή πλειοψηφία και «φωνές» να σταματήσει

– Με ψήφους 5 υπέρ, 4 κατά και ένα λευκό πέρασε η πρόταση να συνεχιστεί η απεργία της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της ΕΡΤ
– Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση του διασωματειακού οργάνου
– Υπέρ της συνέχισης των επαναλαμβανόμενων απεργιών η ΕΣΗΕΑ
– «Έσπασε» την απεργία η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας

Με οριακή πλειοψηφία και σε κλίμα έντασης, το διασωματειακό όργανο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για άλλη μια μέρα.

Η ΕΣΗΕΑ επιμένει να ρίχνει «μαύρο» στην ενημέρωση, την ώρα που η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη χώρα ακόμη και σε πρόωρες εκλογές. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η ΕΣΗΕΑ κάνει το μεγάλο λάθος να μη χρησιμοποιεί τη φωνή των ιδιωτικών ΜΜΕ.

Φαίνεται όμως ότι η συνοχή έχει αρχίσει να διασπάται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στο προαύλιο της ΕΡΤ είχαν «φουντώσει» οι φήμες για «σπάσιμο» της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε μεν να συνεχίσει για άλλη μια μέρα το σιωπητήριο σε όλα τα ΜΜΕ αλλά αυτή τη φορά η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία. Πέντε ψήφισαν υπέρ, τέσσερις κατά και ένας λευκό.

Οι φωνές να σταματήσει η απεργία και να βγουν στον αέρα και τα ιδιωτικά κανάλια πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Στη συνεδρίαση του διασωματειακού οργάνου προκλήθηκε ένταση.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες πως κάποια κανάλια ετοιμάζουν απεργιακά δελτία, όπως πάντως επιτρέπει η ΕΣΗΕΑ, ενώ άλλα συνεδριάζουν για να καθορίσουν τη στάση τους.

Πηγή: NewsIt.gr