Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα: Ο βίος της κυβέρνησης τελείωσε

Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας» ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που είναι σε εξέλιξη είπε: «Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη. Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον Πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι’ αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε: Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα  βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής. Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία», ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε: “απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής: Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα, φτάνει πια, ο λαός μίλησε, η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής” και πρόσθεσε: “Ως εδώ η καταστροφή, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας”.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας “αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη. Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι’ αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε.Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό”.

“Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια”, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, “στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος. Απομονώσατε και διαπομπεύσατε τη χώρα διεθνώς. …Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας”.

 

 

 

 

Πηγή: NewsIt.gr