Ο Αλβανός δολοφόνος δεν επιστρέφει στη φυλακή και σκοτώνει εν ψυχρώ

Τον 36χρονο Μάριο Κόλα, δραπέτη των φυλακών Τρικάλων φωτογραφίζουν οι αρχές ως τον πιο επικίνδυνο και αδίστακτο από τους Αλβανούς κακοποιούς που σκορπούν το τρόμο σε ληστείες και ένοπλες επιθέσεις. Μάλιστα θεωρείται ο άνθρωπος που έχει πατήσει τη σκανδάλη στα Ισθμια και στο Δίστομο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια 25χρονη κοπέλα στην πρώτη περίπτωση και ένας 37χρονος αστυνομικός στη δεύτερη.

Ο αδίστακτος κακοποιός είχε ξεκινήσει την δράση του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, από τη Θεσσαλονίκη. Στις 23 Νοεμβρίου 2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας. Ο Μάριο Κόλα μαζί με άλλους συνεργούς του προχώρησε σε περίπου 30 ληστρικές επιθέσεις από τη Δάφνη, την Καισαριανή και την Κηφισιά ως το Ιλιον και τη Βάρη. Συνήθως έσπαζε με βαριοπούλες τις προθήκες των τραπεζών και εφορμούσαν με καλάσνικοφ. Στις 16 Φεβρουαρίου 2010, στον Βύρωνα, συνελήφθη ο Κόλα ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε ένας 25χρονος Βορειοηπειρώτης.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ την ίδια ώρα οι έρευνες στην περιοχή του Παρνασσού συνεχίζονται και η ΕΛ.ΑΣ αναζητά έναν ακόμη τριαντάχρονο Αλβανό κακοποιό, που έχει κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές στην περιοχή του Βόλο και φέρεται να βοηθά τους αδίστακτους δραπέτες στις μετακινήσεις και τα χτυπήματα τους.

Ο Μάριο Κόλα