Γιάννα Αγγελοπούλου: Ήρθα για να μείνω!

Παρανοϊκή χαρακτήρισε τη συζήτηση για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων η Γιάννα Αγγελοπούλου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Σημίτη έχασε τρία πολύτιμα χρόνια και μετά ήταν σε πανικό.

Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ήταν όλα ελεγμένα είπε η επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής μιλώντας στην εκπομπή Φάκελοι του Σκαϊ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Μy Greek Drama.

«Ήρθα για να μείνω» δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου και διέψευσε τις φήμες που τη θέλουν έτοιμη να ιδρύσει κόμμα «ούτε μόνη ούτε με άλλους». Αναφερόμενη τις αποκαλύψεις που κάνει σχετικά με πολιτικούς, είπε πως θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι γιατί τους καλύπτει.
Τόνισε πάντως πως «η ανεπάρκεια, η έλλειψη ηγετικότητας έχει φέρει την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Ναι και το λεω ευθέως, ναι, με απογοήτευσαν οι πολιτικοί», είπε και δεν άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή.

Όπως αποκάλυψε, εξαιτίας των καθυστερήσεων, η ΔΟΕ πίεζε την ελληνική κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση πάνω στον πανικό ότι δεν προλάβαινε, έκανε ό,τι της έλεγαν. Το έβλεπα ότι οικονομικά από πλευράς κυβέρνησης, ξέφευγαν οι Αγώνες. Είπα στον πρωθυπουργό να βάλουμε και ιδιώτες. Μου είπε, πώς θα το πάρουν τα ΜΜΕ και ο κόσμος. Θυμάμαι τότε την απάντηση του πρωθυπουργού, ‘α, πως θα το πάρουνε τα μέσα, δηλαδή τα media και το κοινό; Θα τα βάλει όλα το κράτος. Θα τα βάλει όλα το κράτος’, τα έβαλε όλα το κράτος, το κράτος καθυστέρησε τρία χρόνια».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η κρίση
«Γίνεται και αυτή η συζήτηση που εγώ τη θεωρώ παρανοϊκή ότι οι Ολυμπιακοί συνετέλεσαν στην κρίση, που το θεωρώ ένα παρανοϊκό σενάριο, επειδή όλοι ξέρουμε βασικά μαθηματικά, βασικές αριθμητικές πράξεις, όταν η κρίση ξεκίνησε με 365 δισ. ευρώ το 2009 και οι Ολυμπιακοί στοίχισαν πόσο, 6 δισ, 4, 8; (…) Λοιπόν, υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πει ότι αυτό συνετέλεσε στην κρίση; Το αντίθετο. Ξοδέψαμε αυτά που είχαμε και επιπλέον αφήσαμε πίσω χρήματα. Αυτό θέλω να πω».

Το κόστος
«Για τα χρήματα που ξόδεψε η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση (…) Όχι μόνο δεν είμαι υπεύθυνη, αλλά για τα χρήματα που μού δόθηκαν να διαχειριστώ έκανα την καλύτερη δυνατή διαχείριση. Εγώ δεν είμαι κυβέρνηση, ούτε ήμουν κυβέρνηση δεν δούλεψα για καμία κυβέρνηση – εγώ δούλεψα για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα μού ζήτησε να πάω και να διεκδικήσω για λογαριασμό της τους Αγώνες και όταν έχασε χρόνο γύρισε πίσω και μου ζήτησε να τους διοργανώσω. Θυμίζω λοιπόν ότι όταν ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να διεκδικήσουμε το 1996 όλοι μα όλοι φρόντισαν και απ την κυβέρνηση, γιατί είχα σχέση με πολλούς ανθρώπους, ότι θα γίνουν μεγάλα έργα στην Ελλάδα ότι θα υπάρχει εξαιρετική υποδομή, ότι η Ελλάδα θέλει να δείξει στο κόσμο ότι μπορεί να τα καταφέρει, ήταν τότε τις παραμονές του γάμου με το Ευρώ, αν θυμάστε καλά, και ότι είναι η μοναδική ευκαιρία.

Τα λεφτά λοιπόν ήταν λίγα; Όχι δεν ήταν λίγα… Ποιος δεν ήξερε το κόστος; Οι πάντες ήξεραν το κόστος».

Πηγή: Newsit.gr