ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Σαμαράς: Προχωρούμε με το ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα 4ετίας

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ\

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην σύσκεψη για την επαναπρόσληψη 2000 εργαζομένων με τρίμηνες συμβάσεις και σε 10 ημέρες να είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. «Το μαύρο θα φύγει. Δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς».

01:04 Πάνος Παναγιωτόπουλος: Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.

01:03 Όλγα Κεφαλογιάννη: Είμαστε εδώ για τα δύσκολα.

01:02 Κωστής Χατζηδάκης: Αυτό που μετράει είναι η πατρίδα.

00:58 Μάκης Βορίδης: Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

00:50 Θανάσης Μπούρας, Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

00:49
Ευριπίδης Στυλιανίδης: Συνεχίζουμε με ευθύνη και αποφασιστικότητα.

00:45
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στον δρόμο της ευθύνης.

00:20 Η δήλωση του πρωθυπουργού. “Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Μας έμειναν άλλα τρία χρόνια”, τόνισε.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Αποχώρησαν αργά το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου, για να συγκαλέσουν εκτάκτως τις κοινοβουλευτικές τους Ομάδες!  Ο Πρωθυπουργός κάλεσε εκτάκτως τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου! Πρόκειται για εικόνα ¨κρίσης” άδηλο μέχρι αυτή τη στιγμή πόσο βαθειάς καθώς ο κ. Κουβέλης, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις, ανακοίνωσε μεν την πλήρη ρήξη με τον κ. Σαμαρά δεν διευκρίνησε, όμως, εάν αποσύρει την υποστήριξη του κόμματός του από την Κυβέρνηση.

Στο ερώτημα τι έφερε την ρήξη εκεί που όλα έδειχναν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν φθάσει σε ένα “καλό  σημείο συννενόησης, η εξήγηση πρέπει να αναζητηθεί στην “κολοτούμπα” του προιέδρου της ΔΗΜΑΡ . Πράγματι ο κ. Κουβέλης, όπως εήχθη από τις δηλώσεις του, επέστρεψε σήμερα στην σύσκεψη όχι με τη θέση με την οποία είχε αποχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης, αλλά με στροφή 180 μοιρλών!

Έθεσε εκ νέου την υπογραφή  6μήνων συμβάσεων για ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους της ΕΡΤ και την αλλαγή της εν λειτουργία.

‘Αγνωστη είναι, μέχρι αυτή την ώρα η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλου με τον οποίο είχε νέα συνάντηση ο κ. Κουβέλης νωρίς το απόγευμα.

Στο μεταξύ λίγο πριν τις 11 το βράδυ ολοκληρώθηκε η έκτακτη άφιξη στο Μαξίμου των υπουργών της Κυβέρνηση και του Προέδρου της Βουλής κ. Μεϊμαράκη. Ακόμη δεν έχουν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμένονται οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, δραματικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για το μέλλον της τριτοκομματικής κυβέρνησης, με τη ΔΗΜΑΡ να φαίνεται αμετακίνητη στις θέσεις της για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το ίδιο προσωπικό, κάτι που όπως όλα δείχνουν οδηγεί σε νέα δεδομένα.

Μετά την αιφνιδιστιακή διακοπή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και την έκτακτη σύγκλιση των κοινοβουλευτικών ομάδων σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης φτάνοντας στην Αγίου Κωνσταντίνου έκανε δηλώσεις και έδωσε το κλίμα της ρήξης και της εμπλοκής.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό θέμα αλλά για ζήτημα ουσίας. Σημείωσε πως δεν επήλθε συμφωνία στο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έτυχε εφαρμογής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέρριψε ευθύνες για την εμπλκή στον πρωθυπουργό ,λέγοντας πως με την έκδοση του ΠΝΠ η ΔΗΜΑΡ δεν ήταν σύμφωνη και πως ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματός του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και με την ΕΡΤ σε λειτουργία να γίνει αναδιοργάνωση του φορέα.

Ωστόσο ο κ. Κουβέλης δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το εάν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή εάν θα αποχωρήσει δίνοντας ψήφο ανοχής κατά περίπτωση, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κουβέλης εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους υπουργούς του και να παρέψει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται μουδιασμένο από την διάθεση της ΔΗΜΑΡ ακόμα και να τα σπάσει με την κυβέρνηση. Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συνεχίσει η κυβέρνηση ως τριτοκομματική και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να έρθει στο διάλογο για μία επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Ξεκαθάρισε πως οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τις φοβούνται κιόλας.

Όπως σημείωσε για το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο θέμα η αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και πως άνοιξε στη χώρα ζήτημα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, ενώ έκανε γνωστό πως έγιναν από την πλευρά του πρωθυπουργού κάποια βήματα επανόρθωσης για την ΕΡΤ. Ξεκαθάρισε πως δέχεται την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με 2.000 εργαζομένους και με ειδική μέριμνα για τα μουσικά σύνολα.

Με βάση τις δηλώσεις του φαίνεται πως ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί προς τους βουλευτές του να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και με συμμετοχή στο υπουργικό σχήμα.