Σαμαράς: Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο…

Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, σημειώνοντας πρόοδο κάθε ημέρα, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη. Όπως επισήμανε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση.
Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία έχει συγκαλέσει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του – συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες – Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης ευρωπαϊκών χωρών και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η διακήρυξη της Βιέννης
Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κόμματος ενέκριναν την διακήρυξη για «Την Νέα ανάπτυξη και την εργασία για την Ευρώπη».
«Η Σύνοδο του ΕΛΚ στην Βιέννη βρίσκεται την Ευρώπη σε μία αποφασιστική στιγμή. Τον επόμενο χρόνο σημαντικές εθνικές εκλογές για πολλά από τα μέλη του ΕΛΚ θα λάβουν χώρα. Αυτές θα κορυφωθούν με τις εκλογές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το 2014, που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης. Πολλοί πολίτες στην Ευρώπη ακόμη υποφέρουν από τις μακροχρόνιες συνέπειες της κρίσης και αντιμετωπίζουν σημαντικές προσκλήσεις. Ανάμεσα σε αυτές η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα για την Ευρώπη σήμερα. Διαρθρωτικά προβλήματα ολοένα και απειλούν περισσότερο την βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε την ανάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη με στόχο να διασφαλιστεί η ζωτικής σημασίας παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διακήρυξη της Βιέννης.
Επιπλέον η διακήρυξη στέκεται στην ανάγκη να μειωθεί η γραφειοκρατία και να συνεχιστούν οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής από τις ευρωπαϊκές χώρες και την ενίσχυση των επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Πηγή: real.gr