ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ε, λοιπόν “basta”

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ε, λοιπόν “basta” που λέει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε άλλους δημοκράτες, άλλους πατριώτες και άλλους Ηρακλειδείς σε τούτο τον τόπο! Δεν θέλουμε σωτήρες και διαφωτιστές! Δεν θέλουμε  πεφωτισμένους και  “και λίγο πιο υπεύθυνους” από όλους εμάς, το λαό.

Μπουχτίσαμε! Από σωτήρες και σωτηρίες. Από λίγο πιό δημοκρατικούς από τους δημοκράτες. Χορτάσαμε από “λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις” λες και όλοι οι άλλοι είμαστε φασίστες! Βαρεθήκαμε διαρκώς να μας σώζουν και όλο πνιγμένοι να είμαστε.

Δεν θέλουμε άλλο οξυγόνο! Δεν το αντέχουμε! Που είναι εκείνη η αιθαλομίχλη που την εισέπνεες από την “μπούκα” των παλιών λεωφορείων και φούσκωναν τα πνευμόνια σου!

Επιτέλους, δεν θα βρεθεί κανένας μη πατριώτης σε τούτο τον τόπο; Ερώτημα όχι ρητορικό, αλλά …Σουρικό που ακόμη δεν έχει απαντηθεί… Εκτός και έαν το απαντήσει σήμερα στις 11 ο Φώτης μας. Και μας φωτήσει και μας…

Ως άλλος Ανδρέας! Που ξιφούλκισε κατά τις τότε κυβέρνησης και εκείνος, για χάρη των “σταμουλοκολλάδων”. Και βούτηξε και τα λεωφορεία στο χρέος και τη χώρα στα δανεικά! Που “έσωσε” τη ΔΕΗ για να την φορτωθούμε εμείς όλοι και να μας χαρατσώνει… Τους συνταξιούχους, όμως, τους πετσόκοψε ο μακαρίτης έξω από το Μαξίμου… Περασμένα, ναι. Ξεχασμένα, όχι!  Συγχωρεμένα; Άντε…

Άλλωστε μας κληροδότησε το Γιωργάκη! Λάθη κάνουμε όλοι μας! Αλλά κι έτσι! Μια μας βούλιαξε και μια τα ‘κονομάει ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο για να διδάξει πως …ρίχνεις έξω μια χώρα!..

Τώρα θα μου πείτε θα τρίζουν τα κόκκαλά του Ανδρέα για την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Έμελε να το δούμε και αυτό! Άλλωστε τυχαίο είναι ότι τα ετερώνυμα έλκονται; Έλκονται αλλά πλέον δεν …φωτίζονται! Είδες η ΔΕΗ; Ευκαιρία τώρα να βάλει κι άλλο χαράτσι στα φωτοβολταϊκά! Και μετά ζητάμε επενδύσεις από τους ομογενείς! Ποιούς ομογενείς; Ετοιμάζουν, λέει, κάποιοι ελάχιστοι, από αυτούς “ωρολογιακή βόμβα”… Ωσονούπο… Και ‘γω που νόμιζα πως ούτε αναστάσιμη στράκα-στρούκα κυκλοφορεί στις …ΗΠΑ!

Άντε, με τόσο στριμωξίδι σωτήρων, πως θα βρούμε σωτηρία; Διότι μπορεί κάποιος να διψάει πολύ, αν τον ρίξεις, όμως, σε μία στέρνα με νερό και δεν ξέρει κολύμπι, θα πνιγεί, δεν θα ξεδιψάσει!..

“Basta” αδέλφια, αναβάλετε για λίγο τη σωτηρία της πατρίδας. Έτσι,  να χαρούμε το …ολοκαύτωμα! Μετά μας σώζετε και εσείς…

Και ο τελευταίος σωτήρας να κλείσει την πόρτα!