Στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ επικρίνουν τον Κουβέλη

Αιχμηρή κριτική ασκούν με κοινή ανακοίνωσή τους τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που διαφώνησαν έντονα με την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση.

Οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη μιλούν για άλμα στο κενό και πως «η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση».

Αναφέρουν επίσης ότι «η κίνηση αυτή επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών».

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι «ενώ η κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της Αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ».

Θεωρούν μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα «το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή, δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ