Ο Κυπριακός Τύπος, 22 Ιουνίου 2013

Η πρόωρη αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, οι δηλώσεις του επίσης πρόωρα αφυπηρετήσαντα Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη του Συνεργατισμού, οι εξετάσεις της Τρόικας τον Ιούλιο και το αποτέλεσμα της συνάντησης των ΥΠΕΞ Κύπρου – Ρωσίας, απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

 

Γίνεται επίσης αναφορά στα αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν το ποσοστό του πληθυσμού που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο αλλά και τις πολύ ακριβές τιμές γάλακτος και αυγών, ενώ αναφορές γίνονται στην υπόθεση της Λάγιας και τον πυροβολισμό της 43χρονης από τον γιο της, τις εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό, αλλά και την μαζική τελετή γάμων Ρώσων και Εβραίων χθες στη Λάρνακα.

 

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Φεύγει και ο Πέτρος» γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει αποφασίσει να αφυπηρετήσει 6 μήνες νωρίτερα και φεύγει το τον Σεπτέμβριο, ενώ οι βουλές του Προεδρικού για το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει είναι προς το παρόν άγνωστες. Αλλού γράφει ότι διεξάγεται έρευνα σε εταιρεία της κόρης του πρώην Διοικητή της ΚΤ, Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους εορτασμούς για τον Κατακλυσμό γράφοντας ότι μπορεί να μειώθηκαν οι προϋπολογισμοί, αλλά υπάρχει πληθώρα εκδηλώσεων και η μια πόλη συναγωνίζεται την άλλη.

 

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Πρώτες εξετάσεις τον Ιούλη από την Τρόικα» γράφει ότι έρχεται το τεστ αξιολόγησης για την εφαρμογή του Προγράμματος και κάνει αναφορά στις αποφάσεις του προχθεσινού Eurogroup και τις αναφορές στην περίπτωση της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι στο αέρα βρίσκεται η ΕΡΤ εν μέσω πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του αποχωρήσαντα Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη ότι ο Συνεργατισμός δεν κουρεύεται.

 

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ρώσοι στην αεροπορική βάση» γράφει για συμφωνία Μόσχας και Λευκωσίας για στρατιωτικές διευκολύνσεις και αναφέρεται στη συνάντηση Κασουλίδη – Λαβρόφ στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι συζήτησαν το Κυπριακό και θέματα ενέργειας. Αλλού γράφει ότι ο 15χρονος που πυροβόλησε με φλοπέρ τη μητέρα του στη Λάγια δεν αρθρώνει λέξη για το ατύχημα και πως το όπλο δεν ήταν εγγεγραμμένο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γίνεται έρευνα για παιδιά διπλωματών και εξετάζεται εάν δικαιολογημένα υπηρέτησαν μειωμένη θητεία επικαλούμενοι ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

 

Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τίτλο «Καταθέσεις 1 δις στην ΕΚΤ έχει ο Συνεργατισμός» αναφέρεται και στις δηλώσεις Χλωρακιώτη ότι κανένας δεν δικαιούται να κουρέψει τον Συνεργατισμό. Αλλού γράφει ότι προς ανασχηματισμό οδηγείται η Κυβέρνηση Σαμαρά στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δύο νομοσχέδια που προβλέπουν την παύση και τον διορισμό νέων ΔΣ των Ημικρατικών, προωθήθηκαν στην Βουλή, με τον Γενικό Εισαγγελέα να θεωρεί ότι το ένα είναι έκδηλα αντισυνταγματικό.

 

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” με τίτλο «Μας γδέρνουν για το γάλα και τα αυγά» αναφέρει ότι η Eurostat επιβεβαίωσε αυτό που ξέρει ο κάθε καταναλωτής στην Κύπρο για τις τιμές των καθημερινών προϊόντων. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία για την μαζική τελετή γάμου με 100 ζευγάρια Ρώσων και Εβραίων που έφτασαν με πλοίο από την Χάϊφα και παντρεύτηκαν ταυτόχρονα χθες στη Λάρνακα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ένα μέλος από την τρικομματική Κυβέρνηση στην Ελλάδα παραιτήθηκε λόγω της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ.

 

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “The Cyprus Weekly” με τίτλο «Η Κύπρος oflline» αναφέρεται στην έρευνα που κατέδειξε ότι το 34% των Κυπρίων δεν χρησιμοποίησε ποτέ το διαδίκτυο. Αλλού αναφέρεται επίσης στα 100 ζευγάρια Ρώσων και Εβραίων που παντρεύτηκαν ταυτόχρονα σε μια μαζική τελετή στη Λάρνακα, σημειώνοντας ότι συνολικά 300 άτομα παρακολούθησαν την τελετή, περιλαμβανομένων συγγενών και φίλων των νεόνυμφων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην χάλκινη Κυριακή που κέρδισε μετάλλιο στους αγώνες Ταε κβο ντο στους Μεσογειακούς της Τουρκίας.

 

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΜΑΝ)