Τα καφέ που ταξιδεύουν τη φαντασία σας!

Καφές! Η μοναδική απόλαυση που επιλέγουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο να απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση στο πρόγραμμά τους.
Υπάρχουν όμως καφέ που ξεχωρίζουν τόσο για την εμφάνισή τους όσο και για την κουλτούρα τους!
Το www.touristorama.com έψαξε και βρήκε κάποια από αυτά και σας τα παρουσιάζει.
«AIA Coffee & Restaurant», Πόρτο, Πορτογαλία το καφέ που θα εισβάλει σίγουρα στα όνειρά σας αλλά και θα εγείρει τη δική σας φαντασία.  Το συγκεκριμένο καφέ δηλώνει παρουσία σε ένα νεοκλασικό του 19ου αιώνα στο πόρτο. Η διακόσμηση του μαγαζιού θα κλέψει σίγουρα την παράσταση, αφού παλιά έπιπλα και εντυπωσιακή διακόσμηση “κλέβουν” τα φώτα της δημοσιότητας.
Στο Παρίσι το διάσημο “Le Procope” δηλώνει παρουσία από το 1686. Από το συγκεκριμένο καφέ σε καθημερινή βάση παρελαύνουν πολιτικοί, καλλιτέχνες καθώς και λογοτέχνες διάσημοι της Γαλλίας. Η διακόσμηση αλλά και η φιλοσοφία του μαγαζιού ενδείκνυται για φιλοσοφικές συζητήσεις αλλά και για μουσικές παραστάσεις με ένα πιάνο και μία κιθάρα.
«Cafe New York», Βουδαπέστη
Το κτήριο- cafe που μοιάζει με μουσείου. Η πρόσφατη ανακαίνισή του από τον σχεδιαστή Adam Tihany διατήρησε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές αλλά και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.
«Antico Caffè Greco», Ρώμη
Στο κέντρο της πόλης, δηλώνει τη δική του παρουσία ένα μικρό αλλά τόσο ιδιαίτερο- χαρακτηριστικό καφέ. Στεγάζεται σε ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα συγκεντρώνει καθημερινά ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας έναν αρωματικό latte (φημισμένος καφές του καταστήματος), κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας της τέχνης!
KΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!