7 χρόνια φυλακή στον Μπερλουσκόνι

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε πριν από λίγο τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και εφ΄όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την υπόθεση μπούγκα-μπούγκα.

Η εισαγγελέας Ιλντα Μποκασίνι είχε ζητήσει εξαετή φυλάκιση. Αναμένεται η προσφυγή των συνηγόρων του Καβαλιέρε στο εφετείο του Μιλάνου.

Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για “σκληρή απόφαση”

Αντιδράσεις για την καταδίκη του Καβαλιέρε

“Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου”, δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας πριν από λίγο την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου με την οποία ο Σίλβιο Μπελουσκόνι καταδικάζεται σε επταετή κάθειρξη και σε δια βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την υπόθεση “Ρούμπι Γκέιτ”.

“Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων”, πρόσθεσε ο Τσικίτο.

“Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε”, σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του “Καβαλιέρε”, Νικόλο Γκεντίνι.

Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτό ανακοινωθέν του ιταλού κεντροδεξιού πρώην Πρωθυπουργού, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε “ντροπή”» την απόφαση των δικαστών.

Πηγή:ΑΜΠΕ