Λιποθυμικό επεισόδιο είχε ο Σαμαράς στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ

”Συγνώμη, δεν νιώθω καλά, πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά” είπε από το βήμα του συνεδρίου
– Η ομιλία διεκόπη για λίγα λεπτά
– Σύμφωνα με συνεργάτες του η αδιαθεσία οφείλεται σε ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες
– Δείτε βίντεο απο τη στιγμή που ο πρωθυπουργός σταμάτησε την ομιλία του

Κι ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ξαφνικά ζήτησε συγγνώμη και διέκοψε την ομιλία του.

“Συγγνώμη δεν νιώθω καλά, πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά” είπε ο πρωθυπουργός και κατέβηκε από το βήμα.

Στενοί του συνεργάτες έτρεξαν κοντά του και του πρόσφεραν ζάχαρη και πορτοκαλάδα. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός ανέβηκε και πάλι στο βήμα. “Στους αγώνες δεν πέφτουμε, μένουμε όρθιοι” είπε και συνέχισε την ομιλία του.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν οτι η αδιαθεσία του οφείλεται σε μια ίωση γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες αλλά και στην κούραση.
Σύμφωνα με πληρτοφορίες της ΡΗΡ επρόκειτο για λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο θα σηματοδοτήσει μία σειρά εξετάσεων ώστε να εξακριβωθεί περί τίνος ακριβώς επρόκειτο και ποιά ήταν η αιτία που το προκάλεσε.

Μετά το τέλος του συμβάντος, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα. Η ίωση, σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο του πρόγραμμα, είχε ως αποτέλεσμα να αισθανθεί προσωρινή αδιαθεσία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να διακόψει την ομιλία του για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την ομιλία του και επέστρεψε στην οικία του».

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη “Νέα Ελλάδα”» -που αποτελεί και το σύνθημα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ- απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών. «Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι “Νέα Ελλάδα”», είπε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θετικά της συμφωνίας για τον ΤΑΡ που περιέγραψε σαν την πιο θετική οικονομική είδηση της τελευταίας δεκαετίας ενώ επέμεινε στην απόφασή του να κλείσει την «αμαρτωλή ΕΡΤ». Επίσης αναφέρθηκε και στον έναν χρόνο της τρικομματικής, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες, όπως είπε, «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση» και εξαπέλυσε επίθεση στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα». «Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα, δεν θα τους αφήσουμε», δήλωσε.

«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής, Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες.

»Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά.

»Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν, αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε.

Κάνοντας απολογισμό ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκαν και ο Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009, και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. «Θα νιώσουμε όμως απόλυτα δικαιωμένοι μόνο όταν θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία» είπε.

Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε την συμβολή τους στο έργο του τελευταίου χρόνου, αν και επισήμανε ότι θα έχουν πάντα διαφορετικές πορείες. «Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής, πια, κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία.

«Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Έπρεπε να την αφήσουμε ενώ επιβάλλουμε θυσίες σε όλο τον λαό; Έπρεπε να αφήσουμε την σπατάλη, τις υπερωρίες, τα σκάνδαλα που ανακαλύπτει και η εισαγγελία;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «στέλνουμε το μήνυμα σε όλους».

Προχωράμε με το νόμο. Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο είπε, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψή τους. Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς. Η νέα δημόσια τηλεόραση θα είναι μακριά από κομματικές επιρροές και θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. «Και για να κλείσουμε με την αμαρτωλή ΕΡΤ, εμείς μπαίνουμε μπροστά για να ξεπεράσουμε την κατάσταση αυτή. Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα» είπε.

Ακολούθως περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

»Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού» κατέληξε.

Πηγή: ΔΟΛ