Οι διοργανωτές της εκστρατείας με την επωνυμία TAMARROD που στην αραβική σημαίνει εξέγερση, συγκέντρωσαν 22.134.465 υπογραφές πολιτών ζητώντας να αποχωρήσει άμεσα από την προεδρία της Αιγύπτου ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι.

Στις προεδρικές εκλογές πριν από περίπου 12 μήνες ο κ. Μόρσι συγκέντρωσε τελικά 13,23 εκατομμύρια έγκυρες ψήφους, δηλαδή ποσοστό ψήφων 51,7% του συνόλου των εγκύρων.

Προσφάτως, ο πρόεδρος Μόρσι κατέστησε σαφές ότι, “σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προεδρία πριν εκπνεύσει η θητεία του”, κάτι που θα συμβεί τον Ιούνιο του έτους 2016 σύμφωνα με το αιγυπτιακό Σύνταγμα.

Αυτές τις ημέρες, είναι η πρώτη επέτειος της εκλογής του κ. Μόρσι στο ύπατο αξίωμα της Αιγύπτου κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η TAMARROD, όπως κι άλλοι σχηματισμοί της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, δραστηριοποιούνται με τρόπο δυναμικό, συμπεριλαμβανόμενων ευρείας συμμετοχής κινητοποιήσεων, όπως είναι η προγραμματιζόμενη για αύριο Κυριακή.

Ο αιγυπτιακός πληθυσμός ξεπερνά, πλέον, τα ογδόντα εκατομμύρια.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.