Τι είπαν Γεωργιάδης-Ράιχενμπαχ για την δημόσια Υγεία

Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανασφάλιστων και απόρων, ήταν το κύριο θέμα στην συζήτηση που είχαν αργά τη Δευτέρα το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης και Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο υπουργός Υγείας έκανε σαφές στον επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός να μπορούν όλοι οι πολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν χρήματα, να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και να μπορούν να έχουν φροντίδα υγείας.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών αφιερώθηκε και στις δυνατότητες που υπάρχουν για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Α. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε τον κ. Ράιχενμπαχ για τις δράσεις που έχει αναλάβει η ομάδα του στο χώρο της υγείας, οι οποίες όπως είπε είναι υπέρ των Ελλήνων πολιτών.

«Η υγεία των πολιτών θα προστατεύεται με πολύ καλύτερο τρόπο απ΄ ότι στο παρελθόν» τόνισε ο υπουργός Υγείας με αφορμή τις δράσεις της Task Force, τις οποίες θα ανακοινώσει άμεσα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε για τον νέο υπουργό Υγείας:«Διαπίστωσα το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για την υγεία των πολιτών, είμαι ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα συνεργασία».

Ο Α. Γεωργιάδης σε άτυπη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ ώστε να υπάρξει λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν πόροι και από αλλού για την εύρυθμη λειτουργία του.

Πηγή: skai.gr