Το ΕλληνοΑζέρικο Επιμελητήριο χαιρετίζει την επένδυση του αγωγού ΤΑΡ.

Η επίσημη ανακοίνωση στην  Ελληνική κυβέρνηση της επιλογής του αγωγού ΤΑΡ από την κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ως του αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη , αποτελεί το ποιο σημαντικό επενδυτικό και αναπτυξιακό γεγονός της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα και από τα πιο σημαντικά στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε ως εξαιρετικό επίτευγμα της Ελληνικής Κυβέρνησης την  επιλογή του  ΤΑΡ.

Οι οικονομικές και μακροχρόνιες γεωστρατηγικές επιδράσεις  της επένδυσης αυτής που θα ανέλθει μόνο για τον ελληνικό χώρο στο ποσό του 1,5 δις ευρώ, θα  είναι  μέγιστες  και πολλαπλές  στην  Αναπτυξιακή  πορεία  της  χώρας.

Το  Εμπορικό & Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος & Αζερμπαϊτζάν  τονίζει  ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει την σπίθα που θα πυροδοτήσει πολλαπλές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης στη Βόρεια Ελλάδα που πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση και την ανεργία. Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η επένδυση του αγωγού ΤΑΡ καθώς και η επικείμενη συμφωνία εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από τον ενεργειακό κολοσσό SOCAR, δημιουργεί τις ποιο κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδος  και  Αζερμπαϊτζάν, τόσο στον επιχειρηματικό και επενδυτικό τομέα όσο και σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Οι σημαντικές αυτές επενδυτικές κινήσεις αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν να αναπτύξει  μακροχρόνιες οικονομικές  σχέσεις με την Ελλάδα.

Το ΕλληνοΑζέρικο Εμπορικό & Οικονομικό Επιμελητήριο θα παρακολουθεί από κοντά βήμα προς βήμα τις εξελίξεις, θα ενημερώνει  και θα υποστηρίζει την μεγιστοποίηση της  συμμετοχής των Ελληνικών Επιχειρήσεων στα επιμέρους έργα, γεγονός που θα μεγιστοποιήσει  τα οφέλη της ελληνικής οικονομίας.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΕλληνοΑζέρικου Επιμελητηρίου