Νέα σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ στην Κοζάνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.20 το απόγευμα στην περιοχή της Κοζάνης, μια μέρα μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού είναι το ίδιο με εκείνο του χθεσινού και εντοπίζεται στο νότιο τμήμα της λίμνης Πολυφύτου. Το γεγονός, άλλωστε, ότι τα μεγέθη είναι τα ίδια οδηγεί τους σεισμολόγους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σεισμική δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι λίγο πριν τον σημερινό σεισμό των 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε ασθενέστερη σεισμική δόνηση της τάξης των 3,8 Ρίχτερ στις 4.09 μ.μ.

Ζημιές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια από το χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ διαπίστωσαν κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Κοζάνης που πραγματοποίησαν αυτοψίες στις τοπικές κοινότητες Αιανής, Ρυμνίου και Χρωμίου.

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων ενημερώθηκε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και συνομίλησε για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ζήτησε δε να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι.