Φοβούνται μπαράζ παγιδευμένων φακέλων στην Αντιτρομοκρατική

Έναν ύποπτο φάκελο, στο οποίο σημειώθηκε ανάφλεξη, εντόπισαν οι υπάλληλοι στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φάκελος έπεσε την ώρα που μεταφερόταν, μαζί με άλλους, από υπαλλήλους των ΕΛΤΑ για τη διαλογή και σημειώθηκε ανάφλεξη.  Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία, καθώς αντιλήφθηκαν ότι πιθανότατα πρόκειται για παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο.Στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι έσπευσε ομάδα της αντιτρομοκρατικής για την εξουδετέρωση των εκρηκτικών του φακέλου, ενώ έως αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων που να οδηγούν στους δράστες.Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, ο παγιδευμένος φάκελος επρόκειτο να φτάσει στα χέρια του Δημήτρη Χωριανόπουλου, του πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες. Αλλά δεν έφτασε ποτέ, γιατί οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ τον εντόπισαν, κάλεσαν πυροτεχνουργούς και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.Ως αποστολέας εμφανίζεται ο αδερφός του, ενώ η διεύθυνση όπου επρόκειτο να φτάσει το δέμα ήταν σε σπίτι στα Πατήσια, όπου ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής έμενε πριν από 10 χρόνια.Το δέμα είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη.Ο Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής όταν ο φθινόπωρο του 2009 είχαν συλληφθεί τα πρώτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στο σπίτι – γιάφκα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Το χρονικό

Άρωμα τρομοκρατίας και μάλιστα εξ Ιταλίας έχει η υπόθεση με τον παγιδευμένο φάκελο που βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Την ώρα που οι υπάλληλοι μετέφεραν δέματα και πακέτα, ένας φάκελος έπεσε στο πάτωμα και ανεφλέγη.

Αμέσως, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε.

Ο παγιδευμένος φάκελος ήταν μέσα σε ντοσιέ, γεγονός που παραπέμπει στην ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI που παλιότερα, σε ένδειξη συμπαράστασης στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε στείλει παγιδευμένους φακέλους στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού (στις 31 Μαρτίου του 2011) αλλά και στον Χάρη Καστανίδη, όταν ακόμη ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

Μπαράζ;

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο να ακολουθήσουν μπαράζ αποστολών φακέλων με εκρηκτικές ύλες και σε άλλους «στόχους».

Ο κ. Δημήτρης Χωριανόπουλος ήταν διοικητής της Αντιτρομοκρατικής έως και το 2009 όταν έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και εντοπίστηκε η γιάφκα στο Χαλάνδρι, ενώ ο τρόπος που επιλέχθηκε να σταλεί το παγιδευμένο δέμα και ο τόπος από όπου ταχυδρομήθηκε παραπέμπουν σε ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων. Ο κ. Χωριανόπουλος σε συνέντευξή του ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από την υπηρεσία, το 2010, είχε δηλώσει ότι «έχουν όγκο από πίσω» οι Πυρήνες της Φωτιάς. Η οργάνωση πρέπει να είχε από 20 μέχρι 30 άτομα στις τάξεις της, και «αφού δεν έχουν συλληφθεί όλα τα μέλη και αφού βέβαια ακόμα έχει δράση, πρέπει να έχουν διεισδύσει και άλλα μέλη τα οποία δεν τα γνωρίζω εγώ».

Η… διαδρομή του φακέλου

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι Αττικής, συνεργείο του Τ.Ε.Ε.Μ εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτο φάκελο, ο οποίος λίγο πριν είχε αναφλεγεί, κατά τη διαδικασία τακτοποίησης των δεμάτων από τους υπάλληλους, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Ο φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη τον πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ως αποστολέας φέρεται συγγενικό του πρόσωπο. Όπως διαπιστώθηκε ο φάκελος περιείχε ντοσιέ, που ήταν «παγιδευμένο» με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, άγνωστης εκρηκτικής ύλης.

Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγo-έκλεινε με ταινία, ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο παγιδευμένος φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη.  Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και επι τόπου έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων που να οδηγούν στους δράστες.

Ο παραλήπτης πρόσφατα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη χωρίς οι δράστες να το γνωρίζουν.

Newsroom ΔΟΛ-NewsIt.gr-Newpost.gr