Άφαντοι παραμένουν οι υπόλοιποι δραπέτες – Στην Ευρυτανία οι έρευνες

Ρεπορτάζ : Αναστασία Γαλάνη

Πηγή: Newpostt.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας με την συνδρομή των ΕΚΑΜ, του Στρατού και του Λιμενικού στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των τεσσάρων δραπετών των φυλακών Τρικάλων βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες από εδάφους και θάλασσας καθώς η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό και του «αρχηγού« της ομάδας των ασύλληπτων δραπετών Μάρκο Κόλα  που εκτιμάται ότι δεν έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η Αστυνομία, αφού «χτένισε» το σημείο της συμπλοκής, έφυγε από την Κόνισκα και οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στην ευρύτερη περιοχή ακόμη και σε παραθαλάσσια σημεία και ποτάμια καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας.

Πλέον από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζονται οι επόμενες κινήσεις των διωκτικών αρχών, αντιλαμβανόμενοι τον καθοριστικό ρόλο που έχουν στις αναζητήσεις οι ιχνηλάτες, τα ΕΚΑΜ  και οι θερμικές κάμερες.

Ο εξοπλισμός αυτός αλλά και το συγκεκριμένο εκπαιδευμένο προσωπικό θα αξιοποιηθούν στο έπακρο πλέον ώστε να βρεθούν και οι υπόλοιποι δραπέτες και κυρίως ο Κόλα που εκτιμάται ότι κρατά την ομάδα των δραπετών «ζωντανή».

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο Κόλα θα υποπέσει σύντομα σε κάποια λάθος καθώς η απώλεια των δύο μελών της ομάδας του και του οπλισμού που έφεραν είναι πλήγμα για τη δράση τους.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν εξάλλου στην περιοχή το όπλο με το οποίο δολοφόνησαν το άτυχο αστυνομικό στο Δίστομο. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης νεκροί από ανταλλαγή πυρών έπεσαν ο 25χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Λίκα Έντισον και ο θείος του, επίσης δραπέτης από φυλακή που φέρεται να συνέβαλε ενεργά στο σχέδιο απόδρασης των 11 από τις φυλακές Τρικάλων.

Η αιματηρή συμπλοκή στην Κόνισκα και τα στοιχεία που συνελέγησαν έδωσαν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση της απόδρασης από τις φύλακες των Τρικαλών, αφού η ομάδα τον «πέντε»  αποτελούνταν από τέσσερις δραπέτες των φυλάκων των Τρικάλων ενώ ο πέμπτος της ομάδας ήταν ο θειος του Lika Edison δραπέτης των φυλακών της Λάρισας από το 2006, εγκέφαλος της οργάνωσης της απόδρασης των 11 από τα Τρίκαλα τον Μάρτιο και ακολούθησε όλη την ματωμένη διαδρομή των κακοποιών από τα Τρίκαλα συνδράμοντας με οπλισμό και στοιχεία για τις περιοχές από τις οποίες πέρασαν οι δράστες.