Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Άνδρου

 

Την σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων με ξένη σημαία ανέφερε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου,στο Στενό Καφηρέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου, επικοινωνία υπάρχει μόνο με το ένα εκ των δύο πλοίων το οποίο έχει 24 άτομα πλήρωμα και είναι φορτωμένο με σίδηρο.

Στην περιοχή σπεύδουν παραπλέοντα πλοία, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού από τη Ραφήνα και ένα από την Άνδρο. Επίσης ήδη απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

ελεγχόμενη εισροή υδάτων, υπάρχει στο ένα από τα δύο φορτηγά πλοία που συγκρούστηκαν επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της ‘Άνδρου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ στην περιοχή ο καιρός ήταν καλός.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Cathrin» με σημαία Μάλτας, ενώ τα 23 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Ελληνας, ανέφεραν στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, «ελεγχόμενη εισροή υδάτων από τρύπα που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση».

Ήδη 17 άτομα από το πλήρωμά του, έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο ενώ τα υπόλοιπα 6 παραμένουν πάνω στο πλοίο.

Το φορτηγό πλοίο «Cathrin» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.

Το άλλο πλοίο ονομάζεται «BARU SATU» με σημαία Παναμά. Έχει 17μελές πλήρωμα εκ των οποίων ο ένας είναι Έλληνας τεχνικός και μεταφέρει φορτίο ζάχαρης.

Το «BARU SATU» με σημαία Παναμά στο οποίο επέβαινε και ένας Έλληνας ναυτικός

Είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία. Και τα δύο πλοία, όπως έγινε γνωστό, ήταν ελληνικών συμφερόντων.

Zougla.g

Αναρτήθηκε από στις