Γιορτή Κάστρου Μονολίθου στη Ρόδο

rodoskastro1rodoskastro3rodoskastro4ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΟΛΙΘΟΥ

 

Το μοναδικό Κάστρο τη Μονολίθου, ένα ακόμα διαμάντι της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, που δεσπόζει επιβλητικά εκεί που ενώνεται το γαλάζιο του ουρανού με το βαθύ μπλε του Αιγαίου Πελάγους … έχει αρχίσει να καταρρέει! Μέρος του θόλου του υποχώρησε και σύντομα θα καταλήξει ένας σωρός από πέτρες στο βυθό της θάλασσας, αν δε γίνουν έγκαιρα έργα αποκατάστασης από το ΥΠΑΙΘΠΑ.

 

Στις 7 Ιουλίου και ώρα 7μμ, το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, θα γιορτάσει το υπέροχο και απόκοσμο αυτό Κάστρο, φέρνοντας στο προσκήνιο την επιβλητική ομορφιά του, τη δυναμική του χώρου να φιλοξενεί εκδηλώσεις και να «αφηγείται» την ιστορία του τόπου μας, αλλά κυρίως … την Ανάγκη Διάσωσης του!

 

Συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Κάστρου της Μονολίθου, δίνοντας το παρόν, για να δηλώσουμε ότι νοιαζόμαστε και ότι είμαστε όλοι εκεί στον κοινό σκοπό, συγκεντρώνοντας υπογραφές (που θα συλλέξουμε επί τόπου)

ώστε η αποκατάσταση του μνημείου αυτού, να μπει σε άμεση προτεραιότητα!

 

Το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, κλείνει έτσι την αυλαία με την πιο ατμοσφαιρική εκδήλωση και καλό κρασί, σε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του νησιού μας. Σας υποδέχονται … οι Trio Bastardi!

 

Για τη μεταφορά του κόσμου θα υπάρχει Δωρεάν λεωφορείο του Δήμου, που θα ξεκινάει στις 17:00 από την πλατεία Αγ. Φραγκίσκου, προς Μονόλιθο, με επιστροφή περίπου στις 22:30 προς Ρόδο. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Κοινότητα Καμίρου.

 

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή με SMS στο τηλ. 6972178603 ή στο email: medieval.rose.association@gmail.com

(δηλώστε: όνομ/μο, τηλέφωνο, ηλικία).

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών! (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).