“Η χειρότερη δημόσια εκπαίδευση δεν ευνοεί την φροντιστηριακή εκπαίδευση”

«Η δημόσια και επικουρική διδασκαλία είναι αλληλένδετες και η ποιότητα  της μίας επηρεάζει σαφώς την άλλη», τόνισε κατά τη διάρκεια του 32ου  συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, με τη  συμμετοχή πεντακοσίων συνέδρων από την Ελλάδα και από άλλες χώρες, ο  πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Κωνσταντίνος Αμπατζίδης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αμπατζίδης, επικαλούμενος σχετική ευρωπαϊκή μελέτη του ευρωπαϊκού δικτύου «Ευρυδίκη» στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία και την Πορτογαλία οι περικοπές στη παιδεία, λόγω της οικονομικής κρίσης, ξεπέρασαν το 5%, ενώ, στην Αυστρία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τη Σουηδία και τη γερμανόφωνη περιοχή του Βελγίου έχουν αύξηση πάνω από 1%.
Πρόσθεσε ότι μια «χειρότερη» δημόσια εκπαίδευση, κάθε άλλο παρά ευνοεί την φροντιστηριακή εκπαίδευση, αφού «η δουλειά της δεν είναι η κάλυψη των κενών της δημόσιας παιδείας», αλλά η ενίσχυση της νέας γενιάς με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία στη «μάχη» της ζωής.
Ο κ. Αμπατζίδης αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα των ελληνικών οικογενειών που αποβαίνουν σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών τους, «καταδικάζοντας μια ολόκληρη γενιά να μείνει στο περιθώριο χωρίς τη δυνατότητα να ανταγωνισθεί και να παράγει ισότιμα», ενώ σχολίασε αρνητικά το γεγονός, ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως “cost center” δηλαδή σαν μονάδες που δημιουργούν δαπάνες στην οικογένεια και για αυτό θα πρέπει να φορολογηθούν».
«Η θέσπιση της ενισχυτικής διδασκαλίας, όπως παραδέχθηκε και το υπουργείο Παιδείας , δεν κατάφερε να αντικαταστήσει το ρόλο μας. Είναι τώρα ίσως η στιγμή να διεκδικήσουμε την ένταξη μας σε αυτήν, όπως ανάλογα εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, με τη μορφή επιταγών ενισχυτικής εκπαίδευσης» τόνισε ο κ. Αμπατζίδης.
Ο κ. Αμπατζίδης πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Επεσήμανε επίσης, ότι «καταρρίπτεται ο μύθος» ότι «φροντιστήρια υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα», αναφερόμενος στη διεθνή συμμετοχή ιδιοκτητών φροντιστηρίων από όλο τον κόσμο στο συνέδριο της ΟΕΦΕ και κατέληξε: «Πραγματοποιούμε, λοιπόν, σήμερα τον οριστικό «ενταφιασμό» αυτού του μύθου».

NewsIt.gr