Νέος θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό

“Έφυγε” από τη ζωή ακόμα ένας πρωταθλητής της ελληνικής κωπηλασίας. Ο Στρατής Αλεξίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 26 ετών λόγω καλπάζουσας μορφής λευχαιμίας. Ο νεαρός πρωταθλητής τον τελευταίο καιρό ζούσε στην Νορβηγία και έπειτα από νοσηλεία 10 ημερών και έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Στρατής Αλεξίδης είχε διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις, κερδίζοντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο άτυχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Είναι η δεύτερη απώλεια για την ελληνική κωπηλασία καθώς δεν έχει περάσει ένας μήνας από τον απροσδόκητο θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε ηλικία 37 ετών από οξεία λευχαιμία. Ο Έλληνας κανοΐστας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πόλης Μπίντγκος στην Πολωνία, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του -τη σύζυγό του Ιωάννα και τα δύο παιδιά του, Βλαδίμηρο και Ιλιάνα- ολόκληρη την οικογένεια του κάνοε καγιάκ και του αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας για τον Στρατή Αλεξίδη:

“Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλληπτήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Στρατή”.