Ο Κίτρινος Ποταμός δείχνει τα δόντια του – ΦΩΤΟ

Όλα έγιναν στην Κίνα και είναι μέρος της επιχείρησης  μεταφοράς 30 εκατομμυρίων τόνων λάσπης του Κίτρινου ποταμού, στην  επαρχία Χενάν.

Η ορμή του νερού πάντως δεν πτόησε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι πήγαν σε απόσταση αναπνοής για να δουν το συγκλονιστικό θέαμα.

Πήραν τις ομπρέλες τους και τις φωτογραφικές τους μηχανές και έτρεξαν να δουν τονους λάσπης να περνούν με ορμή από δίπλα τους ΦΩΤΟ REUTERS Πήραν τις ομπρέλες τους και τις φωτογραφικές τους μηχανές και έτρεξαν να δουν τονους λάσπης να περνούν με ορμή από δίπλα τους ΦΩΤΟ REUTERS

H λάσπη ξεχύθηκε από τρεις διαφορετικές τρύπες που ανοίχτηκαν στο φράγμα. Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να κατέβει κι άλλο η στάθμη του Κίτρινου ποταμού.
Το φράγμα έχει ύψος 154 μέτρα και πλάτος σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο. Όταν κατασκευάστηκε το 2.000 μετά από 6 χρόνια κόστισε 3,5 δισ δολάρια.

Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πτοήθηκαν καθόλου ΦΩΤΟ REUTERS Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πτοήθηκαν καθόλου ΦΩΤΟ REUTERS
Δείτε στο βάθος πως το νερό περνάει το τοιχίο και πως τρέχουν κάποιοι τολμηροί να σωθούν ΦΩΤΟ REUTERS Δείτε στο βάθος πως το νερό περνάει το τοιχίο και πως τρέχουν κάποιοι τολμηροί να σωθούν ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Κίτρινος Ποταμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Κίνας, μετά τον Γιανγκτσέ, και ο 7ος στον κόσμο

Ονομάστηκε “Κίτρινος Ποταμός” λόγω του κίτρινου χρώματος που έχει το νερό κοντά στο δέλτα του ποταμού. Το χρώμα έχει αποδειχτεί ότι οφείλεται στην κίτρινη ασβεστώδη λάσπη που βρίσκεται διαλυμένη στο νερό. Το κινέζικο γνωμικό “όταν ο Κίτρινος Ποταμός καθαρίσει” χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα γεγονός το οποίο μάλλον δε θα συμβεί ποτέ, ανάλογο του ελληνικού “του Αγίου Ποτέ”. Υπολογίζεται ότι το μήκος του φτάνει τα 5.464 χιλιόμετρα. Οι πηγές του ποταμού βρίσκονται στα Όρη Μπαγιάν Χαρ στη δυτική κινεζική επαρχία Ξινγιάνγκ. Οι εκβολές του βρίσκονται στη Θάλασσα Μποχάϊ, μία επιμέρους εσωτερική θάλασσα στο βόρειο τμήμα της Κίτρινης Θάλασσας.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr