Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Ακη Γεροντόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα το πρωί ο .νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα Εκκλησιών, κ. Άκης Γεροντόπουλος.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δέχθηκε τον νέο υφυπουργό στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και συζήτησαν…
θέματα κοινού ενδιαφέροντος με σημαντικότερα αυτά των εξελίξεων σε Αίγυπτο και Συρία.
Σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο κ. Γεροντόπουλος σημείωσε μετά από τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο: «Ζήτησα να με δεχτεί ο Μακαριώτατος γιατί ήθελα την ευλογία του, τις ευχές του, την πολύτιμη γνώση του στα εκκλησιαστικά ζητήματα. Τον ενημέρωσα για τις συνεχείς επαφές του Υπουργείου Εξωτερικών με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε επεισόδια σε βάρος των Ελλήνων της Κοινότητας. Παρακολουθούμε τα γεγονότα με πολλή προσοχή και θέλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ανεύρεση των δύο Σύρων Ιεραρχών ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία του Μακαριωτάτου και των Χριστιανών όπου γης.
Τον κ. Υφυπουργό συνόδευαν ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου κ. Γιώργος Αρναούτης και ο πολιτικός επιστήμονας κ. Κώστας Χολέβας.

Πηγή: Agioritikovima.gr