Asiana Airlines: Σε διαδικασία εκπαίδευσης ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη

Ο πιλότος που ήταν επιφορτισμένος με την προσγείωση, βρισκόταν σε κατάσταση εκπαίδευσης και ήταν η πρώτη πτήση του προς ένα αεροδρόμιο με jet αυτού του τύπου, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία Asiana Airlines Inc της οποίας το Boeing 777 συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

«Ήταν η παρθενική πτήση του Λι Κανγκ-κουκ προς το αεροδρόμιο. Ήταν σε εκπαίδευση. Ακόμα και ένας βετεράνος κάνει εκπαίδευση για ένα νέο jet », ανέφερε ο εκπρόσωπος της Asiana Airlines, τη Δευτέρα.

«Έχει μεγάλη εμπειρία και προηγουμένως είχε πετάξει στο Σαν Φρανσίσκο με διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένου και του Boeing 747 … και ως συγκυβερνήτης σε άλλες πτήσεις με 777», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Λι ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Asiana Airlines ως βοηθός το 1994, έχει 9.793 ώρες πτητικής εμπειρίας, αλλά μόνο 43 ώρες με Boeing 777 jet.

Ο συγκυβερνήτης Λι Γεονγκ-μιν έχει 3.220 ώρες πτήσης με το Boeing 777 και συνολικά 12.387 ώρες εμπειρίας, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Asiana δήλωσε το Σάββατο ότι δεν πιστεύει ότι η μοιραία συντριβή προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Διαβάστε: newpost.gr