Ήρθη η ασυλία ενός βουλευτή της Ν.Δ. και δύο της Χρυσής Αυγής

Με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ήρθη η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Ευθ. Καρανάσιου, καθώς και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα.

Ο κος Καρανάσιος εγκαλείται για καταδολίευση δανειστού, ο κος Γερμενής για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.

– Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κου Καρανάσιου τάχθηκαν 186 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 22, “παρών” δήλωσε ένας, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

– Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κου Γερμενή τάχθηκαν 208 βουλευτές, κατά 2 – ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

– Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κου Μπούκουρα, τάχθηκαν 207 βουλευτές, κατά 1, δύο βουλευτές δήλωσαν “παρών”, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής, αρνήθηκε να άρει την ασυλία του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Καραγεώργου, εγκαλούμενου για παράβαση καθήκοντος, όπως επίσης και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος εγκαλείτο για παρακώλυση συγκοινωνιών από πρόθεση.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κου Κοντογεώργου, τάχθηκαν 5 βουλευτές, κατά 201, τρεις βουλευτές δήλωσαν “παρών”, ενώ βρέθηκαν και δύο λευκές ψήφοι.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κου Λαμπρούλη, τάχθηκαν 11 βουλευτές, κατά 190, “παρών” δήλωσαν οκτώ – ενώ υπήρξαν και δύο λευκές ψήφοι.

NewsIt.gr