Μουσείο Μπενάκη: Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη για 1 χρόνο

Κατόπιν χορηγίας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η είσοδος σε όλα τα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη θα είναι δωρεάν κάθε Πέμπτη, για ένα ολόκληρο χρόνο.

Πέρα από τη δωρεάν είσοδο στο μουσείο κάθε Πέμπτη το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προχωρά και στη λειτουργική του στήριξη, με τη μέθοδο του matching fund, δηλαδή την παροχή δωρεάς ίσης σε αξία με το ποσό των υπόλοιπων δωρεών, που θα συγκεντρώσει το μουσείο σε διάστημα ενός έτους.

«Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα στη χώρα, χωρίς να είναι ο μόνος πολιτιστικός φορέας που ενισχύουμε», τόνισε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχος.

«Απώτερος στόχος του Μουσείου είναι να εξασφαλίσει την επιβίωσή του ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες» παρατήρησε ο διευθυντής του Μουσείου, Άγγελος Δεληβοριάς.

Εξάλλου, έχει ήδη συμφωνηθεί η συνεργασία με πολιτιστικό οργανισμό στην Αυστραλία (σσ. το όνομα θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα), για τη διοργάνωση εκθέσεων στις δύο χώρες, με την ελπίδα της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης της ομογένειας στην κατεύθυνση της στήριξης του Μουσείου. Επίσης, γίνονται επαφές και με φορείς στις ΗΠΑ για την αναζήτηση περισσότερων χορηγών. Στον αγώνα της αναζήτησης πόρων έχει μπει δυναμικά και η εθελοντική ομάδα Φίλων του Μουσείου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η δωρεάν είσοδος αφορά και τα τέσσερα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη: το κεντρικό (Κουμπάρη 1), το κτίριο της οδού Πειραιώς, (Πειραιώς 138), το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22) και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα (Κριεζώτου 3). Θα ισχύει κάθε Πέμπτη, από την 15η Ιουλίου και για ένα χρόνο.

attikipress.gr