I Only Want You To Love me: O τίτλος της νέας έκθεσης φωτογραφίας του Miles Alfridge

O Miles Alfridge πιστεύει πως η η φωτογραφία του που απεικονίζει μια γλυκόπικρη άποψη του κόσμου είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.Την τετάρτη θα εγκαινιάσει τη νέα του έκθεση η οποία πηρε το όνομα της από το καινούριο του βιβλίο: I Only Want You To Love me

Ο τίτλος αναφέρεται στο να αγοράζουμε ρούχα και προιόντα για να κάνουμε τους ανθρώπους να μας αγαπήσουν περισσότερο, τα πράγματα που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τους εαυτούς μας πιο ελκυστικούς είπε ο Aldridge.

Ο Aldridge ο οποίος είναι γνωστός για τις πολύχρωμες, γυαλιστερές-σχεδόν πλαστικές εικόνες του έχει σαν θέμα του κυρίως τις γυναίκες, συνήθως σε προβληματισμένη, απαθή ή διαταραγμένη κατάσταση.

Απλά δε βρίσκω τους άνδρες τόσο ενδιαφέροντες για να τους παρατηρήσεις. Οι μεγαλύτεροι ζωγράφοι στην ιστορία πάντα χρησιμοποιούσαν γυναίκες για να εκφραστούν, από το Delacroix μέχρι τον Picasso, όχι οτι συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί τους. Παίζοντας με την ομορφιά και το χρώμα μπορείς να αναστρέψεις ένα μήνυμα και να το κάνεις πιο χειροπιαστό. Τις γυναίκες μπορώ να τις δω αντικειμενικά, κυριολεκτικά μέσα από ένα φακό, και να προσπαθήσω να κατανοήσω την ομορφιά τους.Δε με ενδιαφέρει να έρθω τόσο κοντά με τους άνδρες

Ο διάσημος φωτογράφος ελπίζει οτι το κοινό θα δει στοιχεία του εαυτού του μέσα στις εικόνες του και θα ανακουφιστεί γνωρίζοντας πως και άλλοι νιώθουν την ίδια αδράνεια και κυνισμό.

Νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος που που η δουλειά μου είναι τόσο ολοκληρωμένη και απολαυστική είπε.Δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο-δε ζούμε μέσα σε μια αυτοκρατορία του κακού. Είναι περίπλοκο. Ο κόσμος είναι ένα παράξενο και ανησυχητικό μέρος και εμείς ζούμε στο κέντρο του.

Η έκθεση I Only Want You To Love Me θα γίνει  στο Somerset House στο Λονδίνο από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr