Απεβίωσε πρώην βουλευτής

Απεβίωσε πρώην βουλευτής

Απεβίωσε τα ξημερώματα, σε ηλικία 84 χρόνων, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Σολωμός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το τελευταίο διάστημα, ο Γρηγόρης Σολωμός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ πρόσφατα επαναδιακομίστηκε στην Πάτρα και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο Γρηγόρης Σολωμός είχε γεννηθεί το 1929 στο χωριό Κούμαρι Αιγίου από γονείς αγρότες. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Αίγιο και σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ.

Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και διοικητής του ΙΚΑ. Επίσης, ο Γρηγόρης Σολωμός ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας το 1982, αλλά δεν είχε εκλεγεί.

Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε ενταχθεί στην ΕΠΟΝ και αργότερα σε άλλες παράνομες τότε οργανώσεις της Αριστεράς. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στους δημοκρατικούς συνδέσμους της Ένωσης Κέντρου. Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό και συνέχισε να ασχολείται και ως γιατρός.

Η κηδεία του Γρηγόρη Σολωμού θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα από τον μητροπολιτικό της Ευαγγελίστριας, στην Πάτρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ