Η ιαπωνική μαφία έβγαλε δικό της περιοδικό!

imageΤο δικό της περιοδικό κυκλοφόρησε η μεγαλύτερη ιαπωνική μαφιόζικη οργάνωση Γιακούζα, το οποίο περιλαμβάνει ποίηση, σελίδες ψυχαγωγίας, αλλά και κατορθώματα στελεχών της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sankei Shimbun, πρόκειται για μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ενότητα της οργάνωσης.

Το περιοδικό “Γιαμαγκούτσι-γκούμι Σίνπ” δεν θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, αλλά αφορά τα μέλη της, τα οποία εκτιμάται  ότι ανέρχονται στα 27.700.

Στην πρώτη σελίδα της 8σέλιδης έκδοσης φιλοξενείται κομμάτι ενός δον της οργάνωσης, του Κενίτσι Σινόντα, στο οποίο δίνει οδηγίες σε νεότερα μέλη για τις αξίες και τις αρχές από τις οποίες θα πρέπει να διέπονται.

Όπως γράφει ο Σινόντα, οι καιροί έχουν γίνει δύσκολοι για την ιαπωνική μαφία και δεν μπορούν πλέον να στηρίζονται μόνο στο όνομά τους για να διατηρήσουν την κερδοφορία των δραστηριοτήτων τους.

Το περιοδικό περιλαμβάνει επίσης και σελίδες ψυχαγωγίας, με λεπτομέρειες για εκδρομές για ψάρεμα από ανώτατους αξιωματούχους, καθώς και σατιρικά χάικου (σ.σ.: παραδοσιακή ιαπωνική ποίηση) και ιαπωνικά παζλ.

“Πιθανώς νιώθουν ότι έχει γίνει δυσκολότερο να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους υπό τις διατάξεις που τους απαγορεύουν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ή την υπογραφή συμβάσεων ακίνητης περιουσίας” σχολίασε αστυνομική πηγή.

NOOZ.