Κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων προχώρησαν από τις 7 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε χθες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση στα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.