«Οχυρό» τα ιδιωτικά στούντιο απ’ όπου εκπέμπει η ΕΔΤ!

Ήταν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης όταν τις μπάρες στις συχνότητες της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΤ3 αντικατέστησε η κάρτα με το λογότυπο της ΕΔΤ. Της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι ο μεταβατικός φορέας, πριν βγει στον αέρα η νέα… ΕΡΤ.

Ιδού η ΕΔΤ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI Ιδού η ΕΔΤ – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο ερώτημα «από πού εκπέμπει» η ΕΔΤ η απάντηση ήρθε γρήγορα. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετέδωσαν μέσω Facebook πως το σήμα μεταδίδεται από τα παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο μεταβατικός φορέας θα έχει ή όχι ραδιόφωνο

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, επιβεβαίωσε ότι «έχουμε συμφωνήσει με ιδιωτικά στούντιο».

Φρούριο καλά φυλασσόμενο από τα ΜΑΤ

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς πριν καν πλησιάσει τα στούντιο στην Παιανία.

Κλούβα των ΜΑΤ, φαίνεται από τη Μαρκοπούλου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt Κλούβα των ΜΑΤ, φαίνεται από τη Μαρκοπούλου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt

Βρίσκονται στο 2ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Παιανίας – Σπάτων.
Δυο άνδρες των ΜΑΤ έχουν σταθεί πάνω στη λεωφόρο Μαρκοπούλου και σταματούν για έλεγχο όποιον επιχειρήσει να πλησιάσει τα στούντιο.

Ο χώρος έξω από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt Ο χώρος έξω από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt

Έχει και συνέχεια όμως. Στην είσοδο των εγκαταστάσεων είναι σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ και… παρατεταμένη μια διμοιρία. Το ίδιο συμβαίνει και στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων.

Η είσοδος των εγκαταστάσεων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt Η είσοδος των εγκαταστάσεων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt
ΕΔΤ σημαίνει Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση

Το φόντο της είναι σε αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου. Μάλλον για να θυμίζει την Ελλάδα. Έχει μια υδρόγειο και τέσσερις γραμμές: μια πράσινη, μια πορτοκαλί, μια μπλε (πιο «γεμάτη» από τις άλλες) και μια κίτρινη. Ίσως για να περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Κλούβα των ΜΑΤ έξω από την είσοδο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt Κλούβα των ΜΑΤ έξω από την είσοδο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt

Η ΕΔΤ μπήκε στη ζωή των Ελλήνων νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Λείπει κάτι όμως: το Ρ για τη Ραδιοφωνία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο μεταβατικός φορέας θα έχει ή όχι ραδιόφωνο.

Εκτός από τις κλούβες, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται επί τόπου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt Εκτός από τις κλούβες, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται επί τόπου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NewsIt

Αλλά η απάντηση είναι… προφανής εξαιτίας της «απουσίας» του Ρ!

NewsIt.gr