Καθημερινά προς την Κωνσταντινούπολη από 49.99 ευρώ!

ΜΕ ΤΗΝ PEGASUS AIRLINES

 

Η Pegasus Airlines προσφέρει στους επιβάτες της καθημερινές τακτικές πτήσεις από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη. Η  Pegasus συνδέει την Αθήνα με 49 προορισμούς.

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013 – Η Pegasus Airlines, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης το 2011 και το 2012* και μεγαλύτερη εταιρεία χαμηλού κόστους της Τουρκίας, ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου τακτικές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Με αφορμή το νέο δρομολόγιο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των στελεχών της Pegasus Airlines, Ελλήνων δημοσιογράφων και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και μέλη της διπλωματικής  αντιπροσωπίας της Τουρκίας στην Αθήνα.

Η κ. Güliz Öztürk, Αντιπρόεδρος της Pegasus Airlines και επικεφαλής της εμπορικής διεύθυνσης,  υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ και  των ταξιδιωτικών φορέων, μίλησε σχετικά με το νέο δρομολόγιο, την παρουσία της Pegasus στην Ελλάδα και τις συνδέσεις που προσφέρει η εταιρεία μέσω της τακτικής σύνδεσης με την Κωνσταντινούπολη:

«Με την Pegasus, το ταξίδι γίνεται  ευκολότερο και πιο οικονομικό. Εξυπηρετούμε πλέον τους επιβάτες μας με πτήσεις σε 71 προορισμούς σε 29 χώρες. Κάναμε το αεροπορικό ταξίδι πιο προσιτό για την Τουρκία και για τις γειτονικές χώρες, διευρύνοντας το δίκτυό μας στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη ευρύτερα, στις χώρες του Καυκάσου και στη Μέση Ανατολή. Καθιστώντας το αεροπορικό ταξίδι πιο «δημοκρατικό» και προσιτό για όλους στην Τουρκία, προσφέρουμε στους επιβάτες μας τον «εύκολο τρόπο να πετάς». Το 2012, το σύνολο των διεθνών  επιβατών και των επιβατών εσωτερικού αυξήθηκε κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 13,6 εκατομμύρια πέρυσι – και, συνολικά, από την πρώτη πτήση μας το 2005, τα 52,4 εκατομμύρια. Μεταξύ 2005 και 2012, μεταφέραμε το 27% με τιμές κάτω από 21,28 ευρώ και το 74% με τιμές κάτω από 42,56 ευρώ. Ξεκινήσαμε να πετάμε στην Αθήνα απευθείας από τη Σμύρνη στις 2 Οκτωβρίου 2009, συνδέοντας με την πτήση αυτή την Αθήνα με 3 διεθνείς προορισμούς και 5 εσωτερικούς προορισμούς στην Τουρκία. Μεταφέραμε με τη γραμμή αυτή 49.817 επιβάτες σε 3 χρόνια, ενώ, με το νέο τακτικό δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη,  παρέχουμε τη δυνατότητα στο ελληνικό επιβατικό κοινό να πετάξει σε συνολικά 49 προορισμούς. Παράλληλα, οι τουρίστες από την Τουρκία, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις πτήσεις “Atina by Pegasus” .

 Επιπλέον, η κ. Öztürk επισήμανε τη δυναμική της περιοχής:

«Πιστεύουμε στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Και είμαστε πεπεισμένοι πως θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερους επιβάτες σε αυτό που ονομάζουμε «ο τρόπος της Pegasus να πετάς». Προσφέρουμε προσιτές τιμές, χρονική συνέπεια στις πτήσεις μας, με έναν πολύ νέο και δυναμικό στόλο. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου μας είναι 3,7 έτη, ενώ οι επιδόσεις χρονικής συνέπειας των πτήσεών μας είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, με ποσοστό  93,72 % κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.  Η εταιρεία μας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη κατά δύο συνεχόμενα έτη. Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε πως η Αθήνα θα ωφεληθεί από τις πτήσεις και την παρουσία μας.”

Καλωσορίζοντας το νέο δρομολόγιο της Pegasus Airlines, η κ.  Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μεταξύ άλλων, δήλωσε:.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το νέα σύνδεση Αθήνα – Κωνσταντινούπολη από την Pegasus Airlines, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες χαμηλού κόστους. Η Pegasus, η οποία δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο της Αθήνας από το 2009 με το επιτυχημένο δρομολόγιο, Αθήνα – Σμύρνη, επεκτείνει τώρα τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά με το νέο δρομολόγιο προς Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας παράλληλα στο επιβατικό κοινό της Αθήνας ένα ευρύ δίκτυο προορισμών στην Τουρκία  και ευρύτερα.  Οι 11 εταιρείες χαμηλού κόστους που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιό μας αποτελούν το 20% των εταιρειών που πετούν συνολικά από / προς την Αθήνα  και οι επιβάτες που ταξιδεύουν με αυτές , αποτελούν  περίπου το 10% της διεθνούς κίνησής μας. Στην ανάπτυξη των εταιρειών χαμηλού κόστους στην Αθήνα, αλλά και συνολικότερα των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο μας , σημαντικά έχει συμβάλει η πολιτική κινήτρων του ΔΑΑ, που φθάνει σε εκπτώσεις έως και 30% επί των αεροναυτιλιακών χρεώσεών μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο δρομολόγιο και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας».

Η Pegasus Airlines, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης το 2011 και το 2012* και μεγαλύτερη εταιρεία χαμηλού κόστους της Τουρκίας, ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου τακτικές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Με αφορμή το νέο δρομολόγιο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των στελεχών της Pegasus Airlines, Ελλήνων δημοσιογράφων και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπίας της Τουρκίας στην Αθήνα.

Η κ. Güliz Öztürk, Αντιπρόεδρος της Pegasus Airlines και επικεφαλής της εμπορικής διεύθυνσης, υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ και των ταξιδιωτικών φορέων, μίλησε σχετικά με το νέο δρομολόγιο, την παρουσία της Pegasus στην Ελλάδα και τις συνδέσεις που προσφέρει η εταιρεία μέσω της τακτικής σύνδεσης με την Κωνσταντινούπολη:
«Με την Pegasus, το ταξίδι γίνεται ευκολότερο και πιο οικονομικό. Εξυπηρετούμε πλέον τους επιβάτες μας με πτήσεις σε 71 προορισμούς σε 29 χώρες. Κάναμε το αεροπορικό ταξίδι πιο προσιτό για την Τουρκία και για τις γειτονικές χώρες, διευρύνοντας το δίκτυό μας στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη ευρύτερα, στις χώρες του Καυκάσου και στη Μέση Ανατολή. Καθιστώντας το αεροπορικό ταξίδι πιο «δημοκρατικό» και προσιτό για όλους στην Τουρκία, προσφέρουμε στους επιβάτες μας τον «εύκολο τρόπο να πετάς». Το 2012, το σύνολο των διεθνών επιβατών και των επιβατών εσωτερικού αυξήθηκε κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 13,6 εκατομμύρια πέρυσι – και, συνολικά, από την πρώτη πτήση μας το 2005, τα 52,4 εκατομμύρια. Μεταξύ 2005 και 2012, μεταφέραμε το 27% με τιμές κάτω από 21,28 ευρώ και το 74% με τιμές κάτω από 42,56 ευρώ. Ξεκινήσαμε να πετάμε στην Αθήνα απευθείας από τη Σμύρνη στις 2 Οκτωβρίου 2009, συνδέοντας με την πτήση αυτή την Αθήνα με 3 διεθνείς προορισμούς και 5 εσωτερικούς προορισμούς στην Τουρκία. Μεταφέραμε με τη γραμμή αυτή 49.817 επιβάτες σε 3 χρόνια, ενώ, με το νέο τακτικό δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη, παρέχουμε τη δυνατότητα στο ελληνικό επιβατικό κοινό να πετάξει σε συνολικά 49 προορισμούς. Παράλληλα, οι τουρίστες από την Τουρκία, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις πτήσεις “Atina by Pegasus”.

Επιπλέον, η κ. Öztürk επισήμανε τη δυναμική της περιοχής:
«Πιστεύουμε στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Και είμαστε πεπεισμένοι πως θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερους επιβάτες σε αυτό που ονομάζουμε «ο τρόπος της Pegasus να πετάς». Προσφέρουμε προσιτές τιμές, χρονική συνέπεια στις πτήσεις μας, με έναν πολύ νέο και δυναμικό στόλο. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου μας είναι 3,7 έτη, ενώ οι επιδόσεις χρονικής συνέπειας των πτήσεών μας είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, με ποσοστό 93,72 % κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η εταιρεία μας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη κατά δύο συνεχόμενα έτη. Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε πως η Αθήνα θα ωφεληθεί από τις πτήσεις και την παρουσία μας.»

Το δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου, παρέχοντας στους επιβάτες τη δυνατότητα να πετούν στην Κωνσταντινούπολη με καθημερινές πτήσεις, με τιμές που ξεκινούν από 49.99 ευρώ. Η Pegasus Airlines εισάγει ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά, προς όφελος των επιβατών της. Περισσότερες, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις και τις τιμές των εισιτηρίων, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Pegasus Airlines www.flypgs.com.

Η Pegasus συνδέει την Αθήνα με 49 προορισμούς
Οι επιβάτες από Αθήνα μέσω των αεροδρομίων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης αποκτούν πρόσβαση σε 22 προορισμούς στην Τουρκία (Adana , Izmir, Kayseri, Antalya, Bodrum, Diyarbakir, Dalaman, Denizli, Ankara, Elazig, Sanliurfa, Alanya, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras, Konya, Kutahya, Malatya, Nevshir, Samsun, Trabzon and Sivas) και σε 27 διεθνείς (Almaty, Άμστερνταμ, Βυρηττό, Βερολίνο, Bishkek, Doha, Donetsk, Dubai, Ανόβερο, Kharkov, Κοπεγχάγη, Κολωνία, Krasnodar, Λονδίνο (Stansted), Λυών, Μασσαλία, Μιλάνο, Λευκωσία, Omsk, Παρίσι, Ρώμη, Στοκχόλμη, Τεχεράνη, Tbilisi, Τελ Αβίβ, Βιέννη και Zweibrucken).

Με σύγχρονο και ανανεωμένο στόλο και εξαιρετικά ποσοστά συνέπειας
Η Pegasus Airlines πραγματοποίησε την πρώτη πτήση εσωτερικού την 1η Νοεμβρίου 2005, δημιουργώντας και εφαρμόζοντας την πρώτη ολοκληρωμένη στρατηγική low cost της Τουρκίας. Επιλέγοντας το αεροδρόμιο Istanbul-Sabiha Gocken ως βάση και κόμβο, η Pegasus Airlines παρουσίασε στο Τουρκικό επιβατικό κοινό έναν εύκολο, άνετο και χαμηλού κόστους τρόπο για να πετάξει. Η Pegasus έχει τον τίτλο της «ταχύτερα αναπτυσσόμενης αεροπορικής εταιρείας» ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης σε σχέση με τον αριθμό θέσεων τόσο για το 2011 όσο και για το 2012, από τον Επίσημο Αεροπορικό Οδηγό (Official Airline Guide – OAG).

Η Pegasus είχε συνεχείς ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ 2006 – 2012. Οι διεθνείς επιβάτες αυξάνονταν κάθε χρόνο 26% κατά μέσο όρο. Οι επιβάτες εσωτερικού αυξήθηκαν 3 φορές ταχύτερα από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά την περίοδο 2006 – 2012. Επιπλέον η Pegasus ενίσχυσε το δίκτυο προορισμών της με την ίδια ταχύτητα και τώρα με την προσθήκη της Αθήνας το σύνολο προορισμών εσωτερικού και εξωτερικού έφτασαν σε 71, σε 29 χώρες της Ευρώπης, των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής.

Η μεγαλύτερη μαζική παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας
Η Pegasus συνεχίζει να προσθέτει στο στόλο της Boeing 737/800’s νέας γενιάς και Boeing 737/800’s επόμενης γενιάς, στο πλαίσιο συμφωνίας 3,2 δις δολαρίων με την Boeing. Η παράδοση θα ολοκληρωθεί το 2015. Επιπλέον το Δεκέμβριο του 2012, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία 12 δις δολάρια με την Airbus για την παραγγελία 100 νέων Airbus A320neo και A321neo’s έως το τέλος του 2022. Η παραγγελία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στα 90 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Σήμερα η Pegasus διαθέτει στόλο 43 αεροσκαφών με μέσο όρο ηλικίας 3,26 χρόνων. Η Pegasus Airlines είναι η πρώτη αεροπορική που δημοσιεύει τα στοιχεία συνέπειας-χρόνου σε καθημερινή βάση. Για το 2012 τα ποσοστά συνέπειας ήταν 92,1%, ενώ από το ποσοστό αυτό, το 92,94% ήταν καθυστερήσεις μέχρι 15 λεπτών.

 

* σύμφωνα με τον Official Airline Guide (OAG) report

 

Για περισσότερες πληροφορίες: +30 2103244453, Αντιπροσωπεία Ελλάδος.


Σχετικά με την Pegasus Airlines
(www.flypgs.com)

Η Pegasus εντάχθηκε στο κλάδο των αερομεταφορών με έναρξη πτήσεων τσάρτερ το 1990 και αποκτήθηκε από το ESAS HOLDING το 2005. Είναι κορυφαία χαμηλού κόστους (low cost) αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας προσφέροντας οικονομικούς ναύλους σε πτήσεις μικρής και μεσαίας εμβέλειας. Συνεχώς εργαζόμενη για να προσφέρει στον καθένα το δικαίωμα να πετάει, η Pegasus προσφέρει στους επισκέπτες της αξία , πτήσεις με χρονική συνέπεια και το νεότατο στόλο αεροσκαφών κάτω από το σχήμα του μοντέλου της χαμηλού κόστους. Η Pegasus Airlines πετάει σε 42 διεθνείς προορισμούς και 29 εσωτερικούς προορισμούς της Τουρκίας, μεταφέροντας τους επισκέπτες της σε 71 προορισμούς σε 29 χώρες.

Συνεχώς αναπτυσσόμενη ονομάστηκε « η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία» ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης σύμφωνα με τον αριθμό θέσεων τόσο για το 2011 όσο και για το 2012, από τον Επίσημο Αεροπορικό Οδηγό (Official Airline Guide – OAG). Το 2012, η Pegasus έκανε την μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στα 90 χρόνια της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας υπογράφοντας συμφωνία 12 δις δολάρια για 100 νέα αεροσκάφη Airbus από τα οποία 25 είναι προαιρετικά.

Στις 26 Απριλίου 2013, η Pegasus Airlines εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης (Istanbul Stock Exchange) διαθέτοντας το 34,5% των μετοχών της σε δημόσια προσφορά με τον κωδικό «PGSUS» – όντας η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Τουρκία που εισάγεται στο χρηματιστήριο της.

 

Η κ. Güliz Öztürk, Αντιπρόεδρος της Pegasus Airlines & Επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης 

 

 

image006

Η Αντιπρόεδρος της Pegasus Airlines & επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης προσφέρει στον Τούρκο Πρέσβη κ. Kerim Uras το αναμνηστικό αεροπλάνο της εταιρείας

image007

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία πρώτης σελίδος:  Η κ. Güliz Öztürk, Αντιπρόεδρος της Pegasus Airlines & επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης, ο κ. Ευθύμιος Βαρεντζάκης, Αντιπρόσωπος της Pegasus Airlines στην Ελλάδα και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου με την παραδοσιακή τούρτα για την έναρξη του νέου δρομολογίου.