Βοήθεια και σεβασμό απαίτησαν οι ομογενείς συνταξιούχοι στην Αυστραλία

Χίλιοι και πλέον ηλικιωμένοι, Έλληνες και μη, διαδήλωσαν την Τετάρτη  έξω από τη βουλή της Βικτωρίας κατά του αυξανόμενου κόστους ζωής και του κόστους παροχής υπηρεσιών στους πολίτες τρίτης ηλικίας.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ηλικιωμένων Αυστραλίας, κ. Γεώργιος Κατσουράκης, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι «η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την Ομοσπονδία και την αυστραλιανή οργάνωση στήριξης ηλικιωμένων Fair Go Pensioners, με κεντρικό στόχο την καταγγελία της συνεχούς υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων από το αυξανόμενο κόστος των ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και από το αβάσταχτο κόστος του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος και του φωταερίου».

Κατά τον κ. Κατσουράκη, ο «αγώνας των συνταξιούχων θα συνεχιστεί σε όλα τα μέτωπα μέχρι να εκτιμήσει η πολιτική εξουσία τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί συνταξιούχοι».

Γι’ αυτόν τον λόγο η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ηλικιωμένων Αυστραλίας και η οργάνωση Fair Go Pensioners προτρέπουν όλους τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους να ασκήσουν πίεση στους πολιτειακούς και κοινοπολιτειακούς βουλευτές της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους.