Άδωνις Γεωργιάδης: Καμία απόλυση στο χώρο της Υγείας

Το υπουργείο Υγείας θα συμμετάσχει κανονικά στο μέτρο της κινητικότητας. Θα καταργηθούν οργανικές θέσεις και θα αλλάξουν χαρακτήρα ορισμένες δομές. Τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις σκιαγράφησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Τα κενά στην Υγεία είναι πάρα πολύ μεγάλα, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί για κάποιον θέση. Θα καλύψουμε την κινητικότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του τομέα της Υγείας στη χώρα, η οποία δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση”, παραδέχτηκε.

“Με την αλλαγή του χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων, θα λύσουμε το πρόβλημα. Τα αντικειμενικά δεδομένα στην Υγεία είναι τέτοια που δε χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος”, πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και διευκρίνησε ότι “από το χώρο της Παιδείας υπάρχουν άτομα που μπορούν να βοηθήσουν στην Υγεία, όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικοί που είχαν πρώτο πτυχίο νοσηλευτικής και δίδασκαν σε σχολεία. Αυτούς θα τους ενσωματώσουμε στα νοσοκομεία”.

“Δε θα απολυθεί κανείς στο χώρο της Υγείας, επειδή δε χρειάζονται απολύσεις. Όχι ότι αν χρειάζονταν, δε θα τις κάναμε. Η κινητικότητα στο χώρο της Υγείας θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 1.250 άτομα”, δήλωσε με σαφήνεια ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας θα συναντήσει μέσα στην εβδομάδα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου.

news.gr