Έτσι εκτροχιάστηκε το τρένο στη Γαλλία! Δείτε το επίμαχο σημείο στις ράγες (ΦΩΤΟ)

Δύο ημέρες μετά τον εκτροχιασμό του τρένου σε προάστιο της Γαλλίας, κοντά στο Παρίσι, που προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από το επίμαχο σημείο στις ράγες που φαίνεται να προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε αποκλειστικά η “Le Figaro” και όπως αναφέρει είναι αυτές που τράβηξε το προσωπό των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.

Σύμφωνα με τις πρώτες γνωματεύσεις των ειδικών, ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας φαίνεται να οφείλεται στην αστοχία ενός μεταλλικού τμήματος στη διακλάδωση αλλαγής της σιδηροτροχιάς στην οποία βρισκόταν ο συρμός, όπως εξήγησε χθες εκπρόσωπος της SNCF.

ΦΩΤΟ DR LE FIGARO
ΦΩΤΟ DR LE FIGARO

 

ΦΩΤΟ DR LE FIGARO
ΦΩΤΟ DR LE FIGARO

«Αυτή η σφήνα, είδος ατσάλινου άγκιστρου, που συνδέει τις δυο σιδηροτροχιές στις βελόνες της διακλάδωσης, είχε μετακινηθεί και βγήκε από τη βάση της…», επεσήμανε ο Πιερ Ιζάρ, γενικός διευθυντής υποδομών των γαλλικών σιδηροδρόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, η SNCF ανακοίνωσε πως θα γίνει τεχνικός έλεγχος σε 5.000 παρόμοια τμήματα στο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

«Η αποσταθεροποίηση αυτού του άγκιστρου στις διακλαδώσεις αποτελεί ακριβώς το αντικείμενο» της δικαστικής και τεχνικής έρευνας που έχει δρομολογηθεί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των γαλλικών σιδηροδρόμων Γκιγιόμ Πεπί.

ΦΩΤΟ DR LE FIGARO
ΦΩΤΟ DR LE FIGARO

 

ΦΩΤΟ DR LE FIGARO
ΦΩΤΟ DR LE FIGARO

 

ΦΩΤΟ DR LE FIGARO
ΦΩΤΟ DR LE FIGARO NewsIt.gr