Βενιζέλος: «Ναι» σε διαρθρωτικές αλλαγές, «όχι» σε νέα μέτρα

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά των νέων μέτρων τάσσεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Η Ελλάδα έχει πετύχει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει να λέει ότι ούτε χρειάζεται, ούτε πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδίδει σε ιδεολογικά αίτια την πολιτική που ακολουθήθηκε από τους εταίρους στην Ελλάδα ενώ σημειώνει πως η πολιτική μας θέση όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα» καθίσταται πλήρως αξιόπιστη στη συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας, όταν συνοδεύεται από τη θέση «ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που στηρίζουν την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και κατατείνουν στη συγκρότηση ενός άλλου κράτους, ενός «κανονικού» για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κράτους».

Ο κ. Βενιζέλος, αναγνωρίζει ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή «υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο» αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει. Όπως σημειώνει από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η «εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο».

«Οι εταίροι πρέπει να θυμούνται ότι ο σαιξπηρικός έμπορος της Βενετίας ήθελε να κόψει σάρκα, έπρεπε όμως να το πετύχει χωρίς να χύσει αίμα», διαμηνύει ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αφήνει αιχμές για την αντιπολίτευση λέγοντας: «Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου. Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι΄ αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της».

Διαβάστε: http://newpost.gr