Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Τάισον Γκέι!

Ο Αμερικανός σπρίντερ δήλωσε πως βρέθηκε “θετικός” σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών, σε δείγμα που είχε ληφθεί στις 16 Μαΐου.

Μεγάλο πλήγμα για τον κλασικό αθλητισμό, αφού ο κάτοχος του ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών στα 100 μέτρα, Τάισον Γκέι δήλωσε από το Άμστερνταμ που βρίσκεται πως βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία!

Η είδηση ανακοινώθηκε και από τον Αμερικανικό Οργανισμό Αντιντόπινγκ. Ο Αμερικανός σπρίντερ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε στις 14 Μαΐου. Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε χρήση αναβολικών για το λόγο αυτό ζήτησε και την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, ο Γκέι απέσυρε τη συμμετοχή του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (θα αρχίσει σε περίπου ένα μήνα).

Πασχίζοντας να κρατήσει τα δάκρυα του σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο 30χρονος σπρίντερ είπε “δεν υπήρξα θύμα σαμποτάζ, δεν έχω καμιά ιστορία να πω. Βασικά εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο και δεν έπρεπε να το κάνω”.

Να θυμίσουμε πως ο Γκέι είναι κάτοχος του αμερικανικού ρεκόρ στα 100μ. (με 9.69 δευτ.), ενώ έχει κάνει φέτος 9.75 δευτερόλεπτα στα 100μ. και 19.74 δευτερόλεπτα στα 200μ.

Newsit.gr