«Οι Έλληνες ετοιμάζουν καυτή υποδοχή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»

Η επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη, εν μέσω μίας εβδομάδας-«φωτιά» για την Ελλάδα αποτελεί βασικό θέμα στον γερμανικό Τύπο, τα φύλλα του οποίου απεικονίζουν το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας και τις «διαθέσεις» απέναντι στον γερμανό ΥΠΟΙΚ.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel μιλάει για «ένταση πριν από την επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα», κάνοντας εκτενή αναφορά στα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι «περιμένει καυτή υποδοχή» τον γερμανό ΥΠΟΙΚ, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των συνδικάτων, ενώ επισυνάπτει και το πρωτοσέλιδο της «Real News» που καλεί τον Σόιμπλε να «φέρει πίσω τα κλεμμένα», εννοώντας τις γερμανικές αποζημιώσεις. Παράλληλα, το Spiegel αναφέρεται και σε «Καθημερινή» και «Βήμα» που εκφράζουν σκεπτικισμό για το τι θα φέρει ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Στο άρθρο του γερμανικού περιοδικού επισημαίνεται ότι θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις κατά την άφιξη του Σόιμπλε, ενώ υπάρχει αναβρασμός εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Παράλληλα, το Spiegel σημειώνει και το ζήτημα του ελληνικού χρέους με την άρνηση της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του ΥΠΟΙΚ της για το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η αναφορά της ιστοσελίδας της Tagesspiegel που κάνει εκτενή αναφορά στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, την Τετάρτη, την οποία η κυβέρνηση θέλει να περάσει επιτυχώς, αφού αποτελεί μία άτυπη ψήφο εμπιστοσύνης.

Το δημοσίευμα, πάντως, βλέπει το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο» την Τετάρτη, δεδομένων και των λεπτών ισορροπιών στον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα.

Και η συντηρητική εφημερίδα, πάντως, καταγράφει τις αντιδράσεις στη χώρα, κάνοντας αναφορά και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε: newpost.gr