Στις 26 Ιουλίου παραδίδονται οι νέοι σταθμοί του Μετρό

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να δώσει το άνοιγμα τεσσάρων νέων σταθμών του Μετρό. Οι εργασίες για την παράδοση των νέων σταθμών στο κοινό βρίσκονται σε τελικό στάδιο και ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται οι τελευταίες δοκιμές, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα.

Για αυτόν τον λόγο ο σταθμός του Αγίου Δημητρίου παρέμεινε κλειστός το Σάββατο.

Οι τέσσερις νέοι σταθμοί που ανήκουν στη γραμμή 2 ειναι οι Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Οι εν λόγω σταθμοί, εκτιμάται απο την Αττικό Μετρό, οτι θα συντελέσουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση του μεγαλύτερου τμήματος της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ θα εξυπηρετούν εκατοντάδες κατοίκους των νοτίων προαστίων που μέχρι πρότινος έφταναν μόνο μέχρι τον Άγιο Δημήτριο. Την ίδια ώρα καθίσταται πιο προσιτή και γρήγορη η πρόσβαση των επιβατών απο τα βόρεια προάστια και το κέντρο προς τις νότιες συνοικίες.

«Στις 26 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες για την παράδοση των νέων σταθμών στο κοινό. Οι επιβάτες του μετρό αναμένεται να βρίσκονται απο τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό σε  πέντε λεπτα» δήλωσε στο newpost ο κ.Τάκης Τερεζάκης, γενικός διευθυντής συντήρησης και έργων μετρό.

Η κατασκευή της επέκτασης μήκους 5,5 χλμ, έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2011. Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, προβλεπόταν η δημιουργία υπέργειου μετρό με υπερυψωμένη γέφυρα, περίπου 5,5 χλμ κατά μήκος της κεντρικής νησίδας της λεωφ. Βουλιαγμένης, η οποία όμως θα δημιουργούσε ηχορύπανση.

Τελικα και οι τέσσερις σταθμοί βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους / εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό). Οι αποβάθρες των σταθμών έχουν μήκος 110 μ. και αποτελούνται από 3 επίπεδα. Με την προσθήκη της επέκτασης στο δίκτυο του Μετρό εκτιμάται ότι η ημερήσια επιβατική κίνηση του Μετρό θα αυξηθεί κατά 80.000 επιβάτες. Η απόσταση από το Ελληνικό μέχρι το Σύνταγμα θα διανύεται με το Μετρό σε 14 λεπτά.

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί και ο σταθμός στην Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου» διευκρίνησε ο κ. Τερεζάκης, ενώ ξεκινούν οι εργασίες από την Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου με προορισμό τον Πειραιά.

Διαβάστε: newpost.gr