Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αυστραλία Tony Abbot δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: Neoskosmos.com

Μία κυβέρνηση Άμποτ δεν πρόκειται ν’ αναγνωρίσει την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα, μήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Tony Abbot, στα Σκόπια, την κοινότητα των πολιτών της ΠΓΔM στην Αυστραλία και τους συνδρομητές της, μέλη και μη του Συνασπισμού Λίμπεραλ-Νάσιοναλ Πάρτι.

Σε προχθεσινή συνέντευξη προς τα μεταναστευτικά μέσα ενημέρωσης στη Μελβούρνη, ο εναλλακτικός πρωθυπουργός υπήρξε απόλυτα σαφής στις τοποθετήσεις του στα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Rudd για «αδικαιολόγητες παλινδρομήσεις» στο θέμα των προσφύγων, κατήγγειλε τις κυβερνήσεις Gillard και Rudd για «προσπάθεια διχασμού της αυστραλιανής κοινωνίας», υπογράμμισε τη σημασία της πολιτισμικής διαφορετικότητας της αυστραλιανής κοινωνίας, απέκλεισε αύξηση των συντάξεων στο άμεσο μέλλον και δήλωσε «αισιόδοξος» για νίκη του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές, οποτεδήποτε κληθεί ο αυστραλιανός λαός στην κάλπη.

Στην εισαγωγική ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιστοιχισμένος από την ομογενή σκιώδη υπουργό Βιομηχανίας, Sophie Mirabella, και τρεις υποψηφίους του Λίμπεραλ Πάρτι μεταναστευτικής καταγωγής, τους – Ricardo Balancy, Emanuele Cicchiello and John Nguyen, υποψηφίους για τις έδρες Holt, Bruce and Chisholm αντίστοιχα τόνισε, ότι η επιλογή της Αυστραλίας, ως τόπος μόνιμης διαμονής από χιλιάδες μετανάστες καθιστά την Αυστραλία πολυπολιτισμική χώρα, ταυτόχρονα και χώρα αρμονικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές.

«Το χαρακτηριστικό των ανθρώπων που αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αυστραλία είναι, ότι με την πάροδο του χρόνου έγιναν πιο θερμοί Αυστραλοί, από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν στην Αυστραλία.

Είμαι υπερήφανος για την πολιτισμική διαφορετικότητα της σύγχρονης αυστραλιανής κοινωνίας… πιστεύω ότι το γεγονός ότι άνθρωποι, από όλα τα σημεία του πλανήτη, αναζήτησαν μία καλύτερη ζωή στην Αυστραλία αποτελεί διακριτικό χαρακτηριστικό της χώρας μας και την καθιστά φάρο ελπίδας και αισιοδοξία για τον υπόλοιπο κόσμο. Προσωπικά πιστεύω, ότι οφείλουμε να συντηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας, να μην τα αποδυναμώσουμε ή να τα υπονομεύσουμε» τόνισε.

Ο κ. Abbott υποστήριξε, ότι το Λίμπεραλ Πάρτι υπηρετεί τη διαφορετικότητα της κοινωνίας μας έμπρακτα, με την επιλογή υποψηφίων μεταναστευτικής καταγωγής.
«Πολλοί από τους υποψηφίους που επέλεξε το Λίμπεραλ Πάρτι για τις επικείμενες εθνικές εκλογές πιστοποιούν, ότι αντιπροσωπεύει το σύνολο της κοινωνίας μας. Οι τρεις υποψήφιοι που είναι σήμερα μαζί μου είναι ένας ιταλικής καταγωγής, ο άλλος βιετναμέζικης και ο τρίτος μαυριτανικής.

Θεωρώ, ότι αν εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι μεταναστευτικής καταγωγής, που έχουμε επιλέξει, το κοινότυπο επώνυμο στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λίμπεραλ Πάρτι δεν θα είναι πλέον Abbott ή Bishop ή Cameron, θα είναι Nguyen. Αυτό βεβαιώνει την αλλαγή και την εξέλιξη του Λίμπεραλ Πάρτι» είπε.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατήγγειλε την πρώην πρωθυπουργό Julia Gillard για άσκηση διαιρετικής πολιτικής και σημείωσε, ότι και ο διάδοχός της Kevin Rudd δεν τήρησε τη δέσμευσή του να θέσει τέλος στη διαιρετική πολιτική της προκατόχου του.

«Βασικό καθήκον κάθε ηγέτη είναι να ενώνει, όχι να διχάζει το λαό του. Ένα από τα λυπηρά χαρακτηριστικά της παρούσας κυβέρνησης είναι, ότι προσπάθησε κατά καιρούς να διχάσει τον αυστραλιανό λαό για πολιτικό όφελος. Για παράδειγμα, η πρώην πρωθυπουργός Julia Gillard τόλμησε, αρχικά, να κηρύξει ένα εικονικό ταξικό πόλεμο, στη συνέχεια πόλεμο των φύλων και τελευταία πόλεμο την γηγενών Αυστραλών εναντίον των Αυστραλών πολιτών μεταναστευτικής καταγωγής, όπως προκύπτει από την αδικαιολόγητη δίωξη των αλλοδαπών, που βρίσκονται στην Αυστραλία με βίζα τύπου 457.

«Ήταν ενθαρρυντική η δέσμευση του Kevin Rudd, μετά την επανεκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας, να θέσει τέλος σε κάθε προσπάθεια διχασμού του αυστραλιανού λαού βάσει της κοινωνικής του θέσης, του γένους και της καταγωγής κάθε πολίτη. Όμως, το πρώτο νομοσχέδιο που ψήφισε η βουλή με πρωθυπουργό τον κ. Rudd ήταν το νομοσχέδιο για τις επίμαχες βίζες457.

“Προσωπικά θεωρώ, ότι οι ειδικευμένοι μετανάστες και γενικά οι μετανάστες που ήλθαν στην Αυστραλία για μόνιμη εγκατάσταση και η αφοσίωση που δείχνουν στην Αυστραλία είναι οι αιμοδότες της χώρας μας.
Οι ειδικευμένοι μετανάστες που έρχονται στην Αυστραλία με βίζα 457 δεν παίρνουν τις δουλειές των Αυστραλών πολιτών. Χτίζουν τη χώρα μας και ενισχύουν την οικονομία μας. Θα ήμουν ανεύθυνος, εάν υποστήριζα ότι οι Αυστραλοί πολίτες δεν πρέπει να έχουν δουλειές. Αναγνωρίζω, όμως, ότι η αναπτυσσόμενη οικονομία μας χρειάζεται ειδικευμένα χρόνια, τα οποία θα έλθουν από το εξωτερικό. Οι άνθρωποι αυτοί χτίζουν την οικονομία μας, δεν την αδυνατίζουν, Προσθέτουν, δεν αφαιρούν από τη χώρα μας» ολοκλήρωσε.

«ΘΑ ΓΙΝΩ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΣ»

Απόλυτος ο κ. Abbott απέκλεισε την αλλαγή της πολιτικής της Αυστραλίας στο «Μακεδονικό» υπογραμμίζοντας ότι πάγια πολιτική της Αυστραλίας είναι η προσφορά σε κάθε προσπάθεια επίλυσης διεθνών διενέξεων.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εφημερίδα της κοινότητας των πολιτών της ΠΓΔΜ, αν μία κυβέρνηση Abbotτ θα αναγνωρίσει το νεοσύστατο κρατίδιο με το συνταγματικό του όνομα, είπε.

«Θα γίνω λίγο δυσάρεστος. Δεν προτίθεμαι ν’ αλλάξω την ισχύουσα πολιτική (σ.σ. στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ) και ενώ αντιλαμβάνομαι τα έντονα αισθήματα των Ελλήνων ή των Βαλκάνιων για το θέμα αυτό, αντιλαμβάνομαι, επίσης, πλήρως την ανάγκη να διαδραματίσει η Αυστραλία τον πρέποντα ρόλο για την επίλυση τέτοιων διεθνών διενέξεων.

  • 1