Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων η Ελλάδα


Στο ρυθμό των κινητοποιήσεων “χορεύει” από τη Δευτέρα η χώρα, με τις απεργίες να κορυφώνονται την Τρίτη με την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα λόγω του συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ, ενώ κλειστοί είναι και οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Ειδικότερα, από σήμερα, έως την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά οι υπηρεσίες στους δήμους της χώρας έπειται από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία ξεκίνησε και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Στις 20:00, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

Το βράδυ στις 20:30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Την Τρίτη και την Τετάρτη στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας που έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), ενώ μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.