Η Intel θέλει να αλλάξει τον τρόπο που χειριζόμαστε τους υπολογιστές

Η Intel φέρεται να πλήρωσε έως και 40 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της ισραηλινής εταιρείας OmekInteractive, η οποία εξειδικεύεται σε τεχνολογίες παρακολούθησης και αναγνώρισης κινήσεων.

Από την Intel επιβεβαίωσαν τη συμφωνία σε ισραηλινό website, και σημείωσαν χαρακτηριστικά πως η Omek θα συμβάλλει στην ανάπτυξη τουperceptual computing, εξελίσσοντας τις τεχνολογίες χειρισμού των υπολογιστών μέσω χειρονομιών, φωνής κ.λπ.

Η Omek δεν αναπτύσσει αισθητήρες και συσκευές, αλλά παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε οι developers να αναπτύσσουν και να ενσωματώνουν στις εφαρμογές και τα games τους δυνατότητες αναγνώρισης gestures και 3D motion tracking.

Οι τεχνολογίες τής Omek υποστηρίζουν αναγνώριση κινήσεων σώματος σε κοντινό και μακρινό πεδίο, καθώς και gestures από απόσταση μόλις 10 εκατοστών από την κάμερα.

Στις αρχές της χρονιάς, από την Intel είχαν δηλώσει πως εργάζονταν σε ένα νέο interfaceγια PC που μέσω κάμερας θα αναγνωρίζει τους χρήστες και θα ανταποκρίνεται ανάλογα

Για την υλοποίηση αυτού το πλάνου, κατασκευάζει ένα περιφερειακό που συνεργάζεται με τους σύγχρονους υπολογιστές και προσφέρει αναγνώριση φωνής, προσώπου και κινήσεων.

Με τη συνδρομή τής Omek, η Intel θέλει να επιταχύνει τη διάδοση του perceptual computing και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τους υπολογιστές μας στο άμεσο μέλλον.