Προθεσμία «λίγων ημερών» για να υπάρξει εκπομπή από την Αγία Παρασκευή

Προθεσμία λίγων ημερών για να αποκαταστηθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, να είναι εφικτή η εκπομπή σήματος από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και παράλληλα να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη 2.000 θέσεων εργαζομένων για το μεταβατικό φορέα, έδωσε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μετά τη νέα συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καψής, αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι να είναι ελεύθερη η είσοδος στο ραδιομέγαρο, θα υπάρξει ένα «πρόχειρο δελτίο ειδήσεων», πριν το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την προκήρυξη των 2.000 θέσεων και εφόσον αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι, την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί σχετική τροπολογία για το πλαφόν των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να προβούν σε γενική συνέλευση την Πέμπτη για να καθορίσουν την στάση τους.

Σε πρωινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real fm, ο Παντελής Καψής είχε τονίσει πως «μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα, θα γίνει προκήρυξη θέσεων για να στελεχωθεί αυτό το μεταβατικό σχήμα», σημειώνοντας πως «προσκαλούμε 500 άτομα να προσληφθούν άμεσα και 2.000, εφ ‘ όσον ανοίξουν οι εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ».

Σχετικά με τον νέο φορέα δήλωσε πως «μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το αργότερο, θα υπάρξει ένα εποπτικό συμβούλιο, το οποίο θα διορίσει το νέο ΔΣ της τηλεόρασης και αυτό θα κάνει και τον προγραμματισμό του», σημειώνοντας πως θα χρειαστεί μια περίοδο τριών-τεσσάρων μηνών από την ώρα που θα υπάρξει αυτό το ΔΣ μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του καινούργιου καναλιού.

Σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες στη Βουλή από βουλευτές της ΝΔ, για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους εργαζομένους της ΕΡΤ, ο υφυπουργός απάντησε πως το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων είναι πολύ λιγότερο από 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχετικά με τον υπολογισμό τους υπογράμμισε πως «γίνεται με το σημερινό καθεστώς, αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, που προβλέφθηκε στο πλαίσιο των μνημονίων και μάλιστα με το ενιαίο μισθολόγιο, που δεν εφαρμοζόταν στην ΕΡΤ».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ