Στην Νέα Υόρκη το Σεπτέμβρη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Τον Σεπτέμβρη θα ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παραστεί και να προσφωνήσει την 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του Οργανισμού.

Ως γνωστόν, η επίσημη έναρξη των εργασιών της ΓΣ του ΟΗΕ θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με πρώτους ομιλητές το γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις αρχές Αυγούστου, προκειμένου, στις 8 του μηνός, να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον.

Για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης θα έχει συναντήσεις με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και με αρκετούς ομολόγους του καθώς και με ομογενειακούς παράγοντες.