Στις 26 Ιουλίου το μετρό φτάνει στο Ελληνικό

Στο Ελληνικό φτάνει σε λίγες ημέρες το μετρό, καθώς στις 26 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της επέκτασης της γραμμής 2 προς τα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η απόσταση Σύνταγμα-Ελληνικό θα καλύπτεται μέσα σε 15 λεπτά με τέσσερις νέους σταθμούς: Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό.

Οι σταθμοί βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους – εξόδους και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Με τη νέα επέκταση εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούνται καθημερινά επιπλέον 80.000 επιβάτες, γεγονός που σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους θα συμβάλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχουν εξασφαλιστεί χώροι στάθμευσης γύρω από τους νέους σταθμούς και κυρίως στον σταθμό του Ελληνικού, ο οποίος θα είναι τερματικός και αναμένεται να υποδέχεται καθημερινά τους περισσότερους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς το Ελληνικό, μήκους 5,5 χλμ., έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2011, αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου, στο οποίο ενεπλάκη η Siemens, η εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του μετρό.

Επέκταση του τραμ

Ταυτόχρονα αναμένεται να λειτουργήσει και η επέκταση της γραμμής του τραμ μέχρι τον σταθμό του Ελληνικού.

Μέσω της επέκτασης αυτής, το τραμ θα συνδέει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με το παραλιακό μέτωπο, από το ύψος του Αγίου Κοσμά έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και αργότερα (από το 2015) έως το λιμάνι του Πειραιά.

Οι άλλες επεκτάσεις

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση του έβδομου και τελευταίου σταθμού μετρό για φέτος, του σταθμού Αγία Μαρίνα στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες για την επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά με κατάληξη στο κέντρο της πόλης, ενώ η εταιρεία Αττικό Μετρό αναζητά τρόπους χρηματοδότησης για την έναρξη των προκαταρκτικών έργων κατασκευής της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του μετρό που θα συνδέει το Γαλάτσι με το Μαρούσι μέσω των πυκνοκατοικημένων περιοχών του κέντρου.

ΝΟΟΖ.