Nέα Μανωλάδα: Οι βρύσες τρέχουν… σκουλήκια!

Σε απόγνωση βρίσκονται εδώ και περίπου 15 μέρες, στο μέσο του καλοκαιριού, οι κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας καθώς οι βρύσες των σπιτιών τους αντί για καθαρό, δροσερό νερό βγάζουν… λάσπη και σκουλήκια! Οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό ακόμα και… για να κάνουν μπάνιο, ενώ περιμένουν από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να παρέμβει.

«Επικοινωνήσαμε πριν 2-3 μέρες με τον δήμο και μας είπαν ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ρίχνοντας στο δίκτυο λίγο παραπάνω χλώριο» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βασίλης Παλούτσος και συνέχισε: «Μα είναι ποτέ δυνατόν; Ανοίγουμε τις βρύσες εδώ και περίπου ένα μήνα και βγάζουν σκουλήκια, πως θα καθαρίσει το δίκτυο με λίγο χλώριο; Πήγα να κάνω μπάνιο και περπάταγαν τα σκουλήκια πάνω μου. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε μπάνιο με εμφιαλωμένο νερό. Δεν μπορούμε να πλύνουμε τα ρούχα μας. Έπλυνε η γυναίκα μου τα ρούχα και γέμισαν σκουλήκια. Τα έπλυνε και δεύτερη φορά και τα ξέπλυνε με εμφιαλωμένο νερό. Και μας λένε ότι όλα αυτά θα λυθούν με λίγο χλώριο που και αυτό ακόμα δεν το έχουν ρίξει ακόμα. Με λίγα λόγια μας λένε να φάμε τα σκουλήκια. Ο δήμαρχος θα έδινε αυτό το νερό στην οικογένεια και τα παιδιά του;»
Ένας από τους μεγαλύτερους κατοίκους της Νέας Μανωλάδας, ο κ. Διονύσιος Τσιπλιδάκης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Είμαι 80 χρονών και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, να είμαστε δηλαδή σε χωριό και να μην έχουμε νερό ούτε για να νιφτούμε. Θέλουμε δεν θέλουμε αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο».

«Όποτε ανοίγουμε τη βρύση βγάζει πολύ σαβούρα και κάτι ζωύφια σαν μουρμουράκια. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτά, αν είναι σκουλήκια ή κάποιου είδους μικροοργανισμοί» πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Τσάκος και συνέχισε: «Είναι ζήτημα αν υπάρχουν 5 άνθρωποι στο χωριό που χρησιμοποιούν αυτό το νερό και αυτό γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν εμφιαλωμένο. Οι υπόλοιποι πότε πηγαίνουμε στον Άραξο και φέρνουμε καθαρό νερό και πότε αγοράζουμε εμφιαλωμένο. Το πρόβλημα του νερού στο χωριό μας δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί».

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Καζάκος που διατηρεί καφενείο στην «καρδιά» της Νέας Μανωλάδας είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Το νερό και σκουλήκια έχει αλλά και μυρίζει σαν βόθρος. Δεν κάνει για τίποτα, ούτε καν για μπάνιο. Για τα πάντα, για όλες τις δουλειές χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό. Κάτι πρέπει να γίνει. Προσπάθησα να κάνω μπάνιο και το νερό έβγαινε λάσπη. Περπατάνε τα σκουλήκια πάνω μας».

 

newsnow