Γεωργιάδης: “Στάθηκα απέναντί τους γιατί δεν τους φοβάμαι”

Για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που δημιουργεί εντάσεις έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης
– Επεισόδια σημειώθηκαν στην είσοδο και το αμφιθέατρο του Αττικού  νοσοκομείου
– Επέμβαση των ΜΑΤ για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι
– Ο υπουργός τελικά κατάφερε να μπει στο νοσοκομείο και να μιλήσει σε εργαζόμενους
– Κεδίκογλου: Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο βίο
– Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Περίπου 200 άτομα προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο του υπουργού ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει μαζί τους.
Οι εργαζόμενοι ωστόσο φάνηκε να μην έχουν καμία διάθεση διαλόγου.
Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας λίγο μετά τα επεισόδια στον ραδιοσταθμό Βήμα, κάποιοι από τους εργαζόμενους του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.
Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην επέμβουν ώστε να αποφευχθούν γενικευμένα επεισόδια.
Όπως είπε τελικά κατάφερε να φτάσει στο αμφιθέατρο όπου συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες και πως όταν εκείνος κάλεσε τους εργαζόμενους που αντιδρούσαν σε διάλογο εκείνοι τον αρνήθηκαν με το πρόσxημα της παρουσίας της αστυνομίας.
Ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που επιδιώκει τέτοιες καταστάσεις λέγοντας ότι δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια και πως ο ίδιος επέλεξε να πάει στο Αττικό, λέγοντας χαρακτηριστικά “στάθηκα απέναντί τους γιατί δεν τους φοβάμαι”

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε φωτογραφίες και βίντεο με όλα όσα έγιναν στο Αττικό νοσοκομείο στο Iatropedia.gr

Άνδρες των ΜΑΤ στο χώρο του αμφιθεάτρου του Αττικού νοσοκομείου
Άνδρες των ΜΑΤ στο χώρο του αμφιθεάτρου του Αττικού νοσοκομείου

Μιλώντας στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πριν από λίγο ο Αδωνις Γεωργιάδης πήγε στο Αττική Νοσοκομείο να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους. Χειροδίκησαν εναντίον του άτομα που έλεγαν το γνωστό σύνθημα για το Μελιγαλά. Καταδικάζουμε το περιστατικό και περιμένουμε το ίδιο από κόμματα που θέλουν να ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο βίο”.

ΣΤΟ ΝEWPOST

Συγκεκριμένο πολιτικό χώρο κατονόμασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ως αυτουργούς της σημερινής επίθεσης που δέχτηκε έξω από το νοσοκομείο Αττικό. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη στο newpost, κάποια μέλη του σωματείου των εργαζομένων που ανήκουν στην άκρα αριστερά είχαν απο χθες δηλώσει πως ο υπουργός είναι ανεπιθύμητος είχαν μάλιστα αναρτήσει σχετικό πανό στο νοσοκομείο και είχαν απειλήσει με επεισόδια.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας και στο Βήμα FM υποστήριξε πως γνώριζε από την αστυνομία πως υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το νοσοκομείο ωστόσο ο ίδιος και παρά τις εισηγήσεις των αστυνομικών επέλεξε να τους συναντήσει για να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματά τους.

Σύμφωνα με την περιγραφή του υπουργού τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν τους είπε ότι πρέπει να πάει στο αμφιθέατρο όπου ήταν το ραντεβού του με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το ιατρικό προσωπικό. «Τότε άρχισαν να με σπρώχνουν και να με χτυπούν ενώ νωρίτερα είχαν εκτοξέυσει και έναν καφέ εναντίον μας» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι καθαρά έκφραση βίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που νομίζει ότι μόνο αυτός μπορεί να έχει γνώμη και άποψη. Είναι αδιανόητο να εμποδίζουν τον υπουργό να επισκεφτεί το νοσοκομείο, είναι αδιανόητο να ασκούν βία στον υπουργό», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε εδώ: newpost.gr